Az Apple bemutatta az Apple Watch S4-et

HusztiD 2018.09.12. 19:36 Apple Watch, Kiemelt hírek 1 db 1 337

iphone2018-2686

A várakozásoknak megfelelően, magyar idő szerint, este 7 órakor vette kezdetét az Apple 2018. szeptemberi médiaeseménye, ahol a vállalat vezetői bemutatják a legújabb termékeket. Ahogyan lenni szokott, kisebb statisztikával indult a nyitány, s kiderült, hogy 2 milliárd iOS eszközt értékesítettek eddig az almások.

A rövid és látványos felvezetés után elsőnek a negyedik generációs Apple Watch modelleket mutatta be az Apple. Ugyan még csak pár éve vannak az okosórák piacán, de máris nagy népszerűségre tettek szert vele, ugyanis ez a legnépszerűbb termék az okosórák piacán. Nem csoda, hiszen Tim szerint egyre inkább kezd beépülni a felhasználók mindennapjaiba, hiszen sokan használják különféle funkciói miatt, legyen szó akár az LTE kapcsolatról, vagy az egészségügyi funkcióiról.

iphone2018-2701

Az Apple Watch beépített pulzusmérője képes kiszűrni, ha valami nincs rendben az adott felhasználóval, s az új funkciót egyszerűen “Guardian”-nak nevezték el, ugyanis probléma esetén figyelmeztet minket az abnormális jelenségekre. A negyedik generációs óra közel széltől szélig terjedő kijelzőt kapott, s ezáltal 32, illetve 35 százalékkal nagyobbodott meg a kijelzésre alkalmas felület. A korábbi pletykáknak megfelelően 38 és 42 mm-ről 40 és 44 mm-re növekedtek a méretek.

Lényegében apróbb újdonságokat vezettek be. Három új számlapot találhatunk meg, illetve sokkalta személyre szabottabb lehet az óránk, ugyanis az alap számlapra olyan kontaktokat, vagy funkciókat pakolhatunk, melyeket gyakran használhatunk, így még könnyebben elérhetjük őket. Ezek mellett az almások újragondolták a koronát, amely sokkalta finomabb visszajelzéseket ad a haptic feedback-nek köszönhetően, valamint a készülékben lévő hangszóró is 50 százalékkal hangosabb lett.

iphone2018-2741

Az óra hátlapját alaposan újragondolták, s az ígéretek szerint kerámia és zafír borítással rendelkeznek a modellek. A készülékben egy dupla magos, 64 bites S4 chip kapott helyet, valamint új gyorsulásmérőt és giroszkópot építettek be, így az Apple Watch mostantól még pontosabban méri az aktivitásainkat, mint az úszás. Az újdonságoknak köszönhetően az óra azt is tudni fogja, hogy ha véletlenül elesünk, vagy megcsúszunk, így a rendszer automatikusan felajánlja a segélyhívó funkciót. Ha egy percen belül nem nyomjuk ki, akkor automatikusan segélykérést küld.

iphone2018-2770

A negyedik generációs készülék valóban olyan lesz, mint amit a pletykák állítottak, ugyanis mostantól és elsőnek bemutatkozik az EKG mérés. Az új hátoldali szenzornak és elektródoknak köszönhetően mostantól bárhol és bármikor megmérhetjük az EKG-nkat, s mindez csak 30 másodpercet fog igénybe venni, s az adatok automatikusan szinkronizálódni fognak az iOS készülékeinkre, melyeket az orvosok azonnal elemezni tudnak.

iphone2018-2776

A negyedik generációs óra ugyanazt az üzemidőt biztosítja, mint a korábbi modellek, tehát a 18 órát. Ha maratonba kezdenénk, akkor a sporttevékenységeinket 6 órán át tudja mérni. Minden egészségügyi adat titkosítva, a felhőben lesz tárolva, s mi választhatjuk ki, hogy kikkel osztjuk meg a személyes adatainkat.

Az óra természetesen több kivitelben lesz elérhető, s a korábbi szíjak is kompatibilisek lesznek az újakkal. Az árak maradnak a régiek, a harmadik generációs óráké pedig csökkenni fog. Megjelenésre pedig szeptember 21-én kerül sor az első körös országokban, míg a watchOS 5 szeptember 17-én fog megjelenni.

Figyelem! Kilencedik születésnapját ünnepli az iDoki, ne maradj le a kihagyhatatlan születésnapi akcióikról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Patril - 2018.09.12. 22:58

    Watsch s4 cellulár Magyarországon kapható,használható lesz???

Szólj hozzá Te is!