iOS 12: hogyan teheted még hasznosabbá a ne zavarjanak funkciót?

HusztiD 2018.09.03. 17:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 1 233

png-image-4d98fe699738-1

Az Apple évekkel ezelőtt mutatta be a ne zavarjanak funkciót, azonban az iOS 12-ben kicsit tovább gondolták annak a koncepcióját. Talán sokan vagyunk úgy, hogy miután beállítottuk a módot, majd lefeküdtünk, ránéztünk többször is a telefonunk kijelzőjére, hogy kaptunk-e valamilyen értesítést. Nos, mindez ezentúl véget ér a ne zavarjanak alvás közben funkcióval.

Az iOS 12-ben az almások bemutatták ennek a módnak az úgymond alvás közbeni kiterjesztését, amely pont azt hivatott kiküszöbölni, hogy este, alvás közben senki se zavarjon minket. A korábbi funkció lényegében csak lenémította az alkalmazásokat, így amikor ránéztünk a telefonunk kijelzőjére, akkor az minden egyes értesítést kijelzett. Az új mód által a rendszer automatikusan néma üzemmódba helyezi az értesítéseket az éjszaka folyamán, s a zárolt képernyőn sem mutat semmilyen értesítést az órán és a dátumon kívül mindaddig, ameddig ki nem kapcsol az ütemezése. Ezzel próbálja meg az Apple kiküszöbölni, hogy az éjszaka folyamán ne kapjunk értesítéseket, s emiatt ne nyomkodjuk folyamatosan a telefonunkat.

Hogyan engedélyezheted a ne zavarjanak alvás közben módot?

  1. A Beállításokon belül menj a ne zavarjanak almenüre
  2. Első körben állíts be egy olyan időintervallumot, amikor szeretnéd, hogy érvényben legyen a funkció. Erre nagyjából azt az időpontot ajánlanánk, amikor általában lefeküdtök és felkeltek
  3. Miután beállítottad az ütemezést, látni fogod az alvás közbeni mód bekapcsolásának lehetőségét. Ha ezt engedélyezzük, akkor az éjszaka folyamán semmilyen értesítést nem fogunk kapni

Természetesen az új funkció nem gátol meg abban, hogy az éjszaka is használd a készüléked, hiszen ettől függetlenül nyugodtan nyomkodhatod. Szimplán csak lenémít, elrejt értesítéseket az éjszaka alatt, melyet reggel dob fel számodra a rendszer.

Ti kipróbáljátok majd az új ne zavarjanak módot? Ne feledjétek, nagyjából 2-3 hét múlva érkezik az iOS 12 végleges kiadása!

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Fet24 - 2018.09.03. 22:27

    Soha az életben nem használtam. Nekem az SMS-en és a híváson kívül minden némítva van, ugyh engem nem zavart eddig sem, ha éjjel írt valaki. Pláne, hogy nálam később senki nem fekszik le. Ha meg éjjel hívna valaki, annak nyilván oka van, Ugyh felveszem. De ilyen évek óta nem volt.

  2. Jack - 2018.09.07. 18:59

    Ez butasag, ugyanis mar evek ota tudja a ne zavarjanak mod, hogy ha be van kapcsolva, akkor nem villognak az ertesitesek… Csak a hivasok jonnek be, abbol is csak a kedvenceke.

Szólj hozzá Te is!