Jelentősen gyorsabb és egyben energiatakarékosabb lesz az új iPhone modellekben az A12-es chip

HusztiD 2018.08.29. 15:55 iPhone 0 db 666

a12

A Macworld nem olyan régen arról számolt be, hogy milyen lesz a 2018-as iPhone modellekben megtalálható A12-es chip. Mint tudjuk, az Apple számára az utóbbi években jóformán csak a TSMC gyártotta le a processzoraikat, kik képesek voltak évről évre látványos fejlődést hozni az aktuális processzorok kapcsán.

A jelenlegi információk szerint egy igazi bestia lehet az A12-es chip a jelenleg használatos A11-hez képes, melyet az iPhone X-ben és a nyolcas modellekben találhatunk meg. A gyártó ugyanúgy a 7 nm-es gyártástechnológiát használja, azonban 40 százalékkal lesz kisebb az új processzor az elődjéhez képest. Ha mindez nem lenne elég, akkor nagyjából 20-30 százalékos teljesítménynövekedésre számíthatunk úgy, hogy közben 40 százalékkal lesz energiahatékonyabb a chip.

Jól hangzik, ugye? Az Apple-nek az A11 Bionic chip miatt sincs oka szégyenkeznie, hiszen közel egy évvel a megjelenést követően bizonyos téren még így is felülmúlja a nem olyan régen bemutatott Galaxy Note 9-et, mely most a másik leggyorsabb okostelefon a piacon. Ha az Apple ehhez hasonló sebességnövekedést hoz az új modelljeivel, akkor az biztos, hogy a telefonoknak egy darabig nem lesz vetélytársuk.

Apropó, a Macworld még azt is megjegyezte, hogy hiába lesz bődületesen gyors az új chip, ezt nem a játékosok fogják első sorban tapasztalni, hanem leginkább a hétköznapi használat során fog megmutatkozni, hogy mekkora erő szunnyad a chipekben.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!