Amerikán kívül is virágzik az Apple Pay

HusztiD 2018.08.14. 11:56 Apple Pay, Kiemelt hírek 0 db 401

apple-pay-2018

Az Apple július végén ejtette meg a harmadik pénzügyi negyedéves konferenciáját, s mint arról beszámoltak, igen jól teljesítettek. A vállalat ilyenkor megosztja, hogy hány millió iPhone-t, iPad-et, vagy Mac-et adott el, de külön nem boncolgatják, hogy mekkorák egyes szolgáltatások méretei, mint például az Apple Pay-é.

A Loup Ventures egyik jól ismert munkatársa, Gene Munster szerint a mobilfizetési eljárás még gyerek cipőben jár, hiszen világszinten az okostelefon felhasználók 20 százaléka veszi igénybe, de az elkövetkezendő évek folyamán 80 százalékra kúszhat fel az arány. A szakember egy új számítással állt elő az Apple-t illetően, mely alapján jelenleg 252 millió Apple Pay felhasználó van a világon.

Gene szerint ugyan nem nagy szám ez, hiszen ha az összes iPhone felhasználót nézzük, akkor csupán 31 százalékos aránynak felel meg ez a szám. Az Apple Pay jelenleg 24 országban érhető el, s a hozzáértő azt is megosztotta, hogy nem Amerikában, hanem a kisebb országokban terjed jobban az Apple fizetési szolgáltatása.

Nálunk pedig továbbra is az a kérdés, hogy Magyarországon mikortól lesz elérhető. Egyelőre az Apple nem jelentette be, de reméljük, hogy erre a következő év folyamán sor kerülhet, hiszen ha azt nézzük, akkor több környező országban is elrajtolt, vagy hamarosan elrajtol az almás fizetési szolgáltatás, mint Ukrajnában vagy Ausztriában.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!