Tim szerint továbbra is jól virágzik az okostelefonok piaca

HusztiD 2018.08.01. 15:55 iPhone, Kiemelt hírek, Tim Cook 0 db 92

iphone-8-iphone-8-plus-iphone-x-image-001

A 2018 Q3-as pénzügyi konferenciát követően több érdekes kérdéssel bombázták meg az Apple vezérigazgatóját, Tim Cook-ot. Mint tudjuk, a vállalat hónapokkal ezelőtt egy kedvezményes akkumulátor csereprogramot hirdetett, melynek berkein belül 29 dollárért cserélték a korábbi modellek aksijait.

Természetesen ekkoriban felmerült, hogy milyen kihatással lesz az iPhone eladásokra az akció, azonban Tim Cook mindenkit megnyugtatott. A CEO szerint teljesen mindegy, hogy most pár százalékot csökkennek, avagy növekednek az eladások, ugyanis jelenleg az okostelefonok piacában hatalmas lehetőségek rejlenek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a legutóbbi negyedévben 41,3 millió készüléket passzoltak el az almások.

Cook elismerte, hogy az akkumulátor csereprogram valamelyest visszafogta az eladásokat, de koránt sem drasztikusan. A vezető szerint az új akkumulátoroknak köszönhetően a felhasználók képesek kitolni a korábbi modelljeik életciklusát, azonban a vállalat továbbra is innovatív termékeket dob piacra, s ennek köszönhetően képesek fenntartani az érdeklődést az újabb termékek iránt. Remek példa erre az iPhone X.

Ha pedig a számokat nézzük, akkor valóban nem mond badarságokat a vezető, ugyanis az előző évhez képest jóval több bevételre és profitra tettek szert úgy, hogy a gyakorlatban csupán 300 ezerrel adtak el több okostelefont. Ezek után már csak a következő negyedév van hátra, utána pedig úgyis jönnek az újabb modellek, szóval ismételten egy izgalmas időszak elé nézünk.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!