Immáron 83 millió fizető felhasználóval rendelkezik a Spotify

HusztiD 2018.07.30. 13:55 Apple Music, Egyéb 0 db 86

spotify (1)

A harmadik negyedéves pénzügyi konferenciát követően a Spotify bejelentette, hogy immáron újabb mérföldkövet értek el. A streaming szolgáltató több, mint 83 millió tényleges előfizetővel rendelkezik, ami 8 millióval nagyobb, mint amivel az év legelején büszkélkedhettek.

Továbbra is jól teljesít az Apple Music riválisa, hiszen az információk alapján az átlagos bevétel felhasználónként ugyan 12 százalékkal csökkent, de még így is 5,72 dollárra tehető. A szolgáltatók egyik legnagyobb kihívása, hogy a bevételük jelentős része a kiadók zsebében landol, így a Spotify jelenleg 460 millió dolláros mínusszal zárt, ami 220 millióval több, mint amit az elmúlt egy évben produkáltak. Ettől függetlenül a vállalat továbbra is arra törekszik, hogy minél több felhasználót nyerjen meg magának, hisz a hosszú távú jövedelmezőségben bíznak.

Ha az Apple Music számaihoz hasonlítanánk a Spotify-t, akkor az almások legutóbb 40 millió tényleges előfizetővel bírtak. Hamarosan az Apple is megejti a harmadik negyedéves konferenciáját, így ha szerencsénk van, akkor napokon belül megtudhatjuk, hogy mi a helyzet ugyanezen a fronton az almásoknál.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!