Csúszni fog az LCD-s iPhone X; forradalmasították az okostelefonok kameráit és kijelzőit – mi történt a héten?

HusztiD 2018.07.28. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 212

Szeptemberhez közeledvén egyre több és érdekes infókat olvashatunk a 2018-as iPhone modellekről, így összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit arra az esetre, ha lemaradtatok volna róluk.

mbp

Októberre tolódik az LCD-s iPhone X megjelenése

Úgy tűnik az utóbbi évek folyamán, hogy nincs egy olyan év, mikor az Apple ne csúszna meg az adott évi iPhone modellekkel. Előző év szeptemberében mutatta be a vállalat az iPhone X-et a nyolcas modellekkel karöltve. Az utóbbi telefonok még ugyanebben a hónapban megjelentek, azonban a csúcsmodellre két hónapot kellett várni.

idropnews_2018-iphonexplus_5

Bővebben itt.

Itt az újabb áttörés: 48 megapixeles kamerát kaphatnak a jövőbeli iPhone modellek?

Mondhatni kisebb forradalomra számíthatunk az okostelefonok kameráit illetően. Ha visszaemlékszünk, akkor az Apple elsőnek az iPhone 7 Pluszban mutatta be dupla szenzoros megoldását, melynek legnagyobb újdonsága, hogy DSLR-hatású képek készíthetőek általa.

iphone-3-lens-camera-concept-images-idrop-news-x-martin-hajek-8

Bővebben itt.

Idegesítő kernelpánik hibalehetőség áll fenn a 2017-es iMac Pro és a 2018-as MacBook Pro modelleknél

Pont nem olyan régen számoltunk be, hogy az Apple új frissítést adott ki a 2018-as MacBook Pro modelljeihez, ugyanis többen túlmelegedő processzorról számoltak be. Ezúttal viszont a Digital Trends szolgált új információkkal, s kiderült, hogy több felhasználó is idegesítő, úgynevezett kernelpánikba ütközött.

Macbook-Pro-Update-Gear-Patrol-Lead-Full

Bővebben itt.

Hatalmas különbségek mutatkoznak az iOS és Androidos felhasználók között

A napokban láthattunk egy nagyon érdekes felmérést, mely szerint a kevesebb letöltés ellenére több bevételt generál az App Store, mint a Google Play áruház. Ezúttal a Creative Strategies készült egy új felméréssel, s összesen 800 amerikai felhasználót kérdeztek meg a szokásaikról.

screen-shot-2018-07-05-at-10-45-11

Bővebben itt.

Tim Cook vezetése alatt is ugyanolyan innovatív az Apple, mint Steve idejében

Legalábbis ezt állítja Ken Segall, aki 12 éven át vezette az Apple Think Different kampány csapatát. Nem olyan rég elárulta a nagyközönségnek, hogy mit gondol jelenleg az Apple-ről, illetve az iPhone-ról egyaránt.

Ken-Segall

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején jött a jó hír, mely szerint sokkal strapabíróbbak az új pillangó mechanikás billentyűzettel ellátott MacBook Pro modellek, mint a korábbiak, valamint hangulatos animációkat is kaptunk az almásoktól. Az egyik legutóbbi felmérés alapján kiderült, hogy verhetetlen az Apple és a Samsung párosa, illetve jött a hír, hogy kevésbé figyelemelterelő a CarPlay, mint a többi rendszer. Végül, de nem utolsó sorban arról is beszámoltunk, hogy szabadlábon védekezhet a korábbi Apple alkalmazott, ki a Project Titan terveit szivárogtatta ki.

ifixitkeyboarddust

A hét második felében beszámoltunk, hogy hatalmas lehetőségeket rejt az Apple számára a kiterjesztett valóság, majd jött a kicsit rosszabb hír, hogy csak a 2018-as iPhone modellekhez jár az egyedi új, 18W-os USB C adapter. Ha a használt árszabásokat nézzük, akkor eléggé jól tartja magát az iPhone X, melyről egy kiváló reklámot is készítettek az almások. A hét végéhez közeledve pedig jött a jó hír, hogy a Samsung egy közel törhetetlen OLED panelt alkotott meg, mely a későbbiek folyamán mutatkozhat be az okostelefonokban.

Ezek voltak a 2018-as év harmincadik hetének legérdekesebb hírei. Jövő héten immáron augusztust írnak a naptárak, így mondhatjuk, hogy már csak egy bő hónapra kerültünk a 2018-as iPhone modellek bemutatásáig. Legyünk türelemmel, már nincs sok hátra!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!