Itt a következő áttörés? Törhetetlen OLED kijelzőt alkotott meg a Samsung

HusztiD 2018.07.27. 17:25 Egyéb 0 db 211

2zau6e8

A Samsung Display bejelentette, hogy megalkották az első törhetetlen OLED panelt okostelefonokhoz, melyet az Underwriters Laboratory (UL) hitelesített a tesztjeik során. A jelenlegi információk alapján igen nagy bizakodásra ad okot a koreai vállalat új technológiája, melyet a jövőbeli okostelefonokban láthatunk viszont.

Az UL által végzett eredmények során a panelt 1,2 méteres magasságból ejtették le 26 alkalommal úgy, hogy semmilyen sérülés nem keletkezett rajta. Ahogyan kell, a tesztet igen változó hőmérsékleti körülmények között végezték el (-20 és 40 Celsius fok között), hogy minél átfogóbb képet kapjanak a panel strapabírásával kapcsolatosan, de sem az előlapja, sem pedig az oldalai, illetve sarkai nem sérültek a panelnek.

A Samsung egy egyedi, flexibilis OLED panelt alkotott meg, melyre egy vékony üvegréteget lamináltak. Hivatalos információk arról még nincsenek, hogy mikorra várható az új technológia szélesebb körben való bemutatkozása, azonban azt biztosra vehetjük, hogy elsőnek a Samsung Galaxy szériáiban fognak debütálni. Reméljük, hogy ezt követően az Apple is alkalmazni fogja riválisa legújabb technológiáját, hiszen ez lehet a következő fő újdonsága az okostelefonoknak.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!