Hatalmas lehetőséget rejt az Apple számára a kiterjesztett valóság

HusztiD 2018.07.25. 09:55 Apple, iOS, Kiemelt hírek 0 db 377

apple-iphone-x-2017-iphone-x_74

Az Apple tavaly ősszel, az iOS 11 megjelenésével vezette be szélesebb körben a kiterjesztett valóságot mobil operációs rendszerén, köszönhetően az ARKit keretrendszer megjelenésének. Mint ekkor kiderült, a vállalat hatalmas lehetőségeket lát az AR-ben, s jelenleg úgy tűnik, hogy ezzel az elemzők is egyetértenek.

A CNBC beszámolója alapján, a Bank of America egyik jól ismert szakembere, Merrill Lynch szerint akár 8 milliárd dollárt hozhat az Apple konyhájára az AR az elkövetkezendő évek folyamán. Az elemző úgy hiszi, hogy a kiterjesztett valóságon alapuló alkalmazások egy sokkalta jobb, inkább prémium kategóriát fognak képviselni, s emiatt a fejlesztők is elkérik annak az árát.

Igazából több elemző hiszi úgy, hogy a kiterjesztett valóság egy remek bevételi forrást nyújt az Apple-nek. Ha minden jól megy, akkor 2020-ra egymilliárd dollár folyhat be szimplán csak az AR alkalmazásokból. Illetve a szakértők úgy hiszik, hogy az sem lenne utolsó dolog, ha bemutatnának egy AR-képes szemüveget, hiszen azzal tovább növelnék a bevételüket a kaliforniaiak.

Ti szoktatok a kiterjesztett valóságon alapuló alkalmazásokat használni?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!