Sokkal strapabíróbb a 2018-as MacBook Pro pillangó mechanikás billentyűzete

HusztiD 2018.07.23. 09:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 147

ifixitkeyboarddust

Az idő múlásával folyamatosan érkeztek az Apple felé felhasználói visszajelzések, hogy az újabb MacBook és MacBook Pro modellek, melyekben bemutatkozott a pillangó mechanikás billentyűzet, az bő 1-1,5 éves használat után megadja magát. Többen számoltak be arról, hogy az idő teltével sorra ragadnak be gombok.

A 2018-as modellek megjelenését követően az iFixit csapata szétkapta az új laptopot, s mint kiderült, az Apple egy új réteget vitt a klaviatúra alá. Ezáltal nem csak, hogy csendesebb lett maga a készülék billentyűzet leütéskor, de elviekben sokkal jobban állja a sarat a kisebb szennyeződésekkel szemben, mint a korábbi, első és második generációs pillangó mechanikás billentyűzettel szerelt gépek.

Az iFixit csinált egy új tesztet. A klaviatúra alatt lévő védőréteget egy egyedi anyaggal kenték le, ami által a képen látható módon foszforeszkál, így könnyebben kimutatható, hogy hol ragad be a szennyeződés. Mint a felmérések alapján kiderült, a membrán képes megfogni az apróbb szennyeződéseket, s továbbra is tökéletesen működnek a gombok. Viszont ha kicsit erősebben nyomjuk le a gombokat, akkor ott fennáll az a lehetőség, hogy a membrán alá is bemegy a piszok, így ilyen esetben idővel ott is beragadhatnak a gombok.

Természetesen ez csak egy teszt volt, a valós életbeli tapasztalatok lehet, hogy mást mutatnak. Az eddigiek alapján egy nagyon jó kezdeményezés volt a védőréteg az Apple-től, de hogy az miként szolgál élesben, azt csak a használat fogja megmondani. Mindenesetre reméljük, hogy valóban sikeresebb lesz az almások új megoldása.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!