Alaposan megnöveli az ingatlanok értékét az Apple Park

HusztiD 2018.07.10. 13:55 Apple 0 db 124

maxresdefault

Szilikon-völgy lakói elégedettek lehetnek, ugyanis az utóbbi évek folyamán alaposan beindult az ingatlan piac. Mint tudjuk, az Apple nem olyan rég készült el az új főhadiszállásával, de mellette több óriás található, mint a Google, kik számos befektetést hajtottak végre az elmúlt évek folyamán.

Santa Clarában például az utóbbi években 33 milliárd dollárral emelkedtek összesen az ingatlan árak. Az Apple Park ebből 1,52 milliárd dolláros szeletet tudhat magának, viszont ha magát az Apple-t nézzük, akkor összesen 7,8 milliárdot tettek a kasszába. A Mercury News beszámolója szerint alaposan megemelkedtek a környéken az ingatlanárak, hiszen átlagban több, mint 20 százalékkal lehet őket az eredeti ár felett elpasszolni. A közelben lévő San Joséban 2017. folyamán összesen 26 százalékos volt a növekedés mértéke, s egy átlagos házat a környéken 1,26 millió dollárért lehet megvásárolni.

Nem csoda, hogy felfelé kúsznak az ingatlanárak, hiszen egy olyan főhadiszállással, mint amelyet az Apple csinált, az nem kis dolog. Összesen 20 ezer ember számára tudnak csak itt munkát biztosítani, illetve az biztos, hogy helyi látványosságként sem elhanyagolandó az anyahajó.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!