Egyre biztosabb, hogy három kamerával érkezik jövőre a csúcs iPhone?

HusztiD 2018.07.09. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek, Pletykák 0 db 288

iphone-3-lens-camera-concept-images-idrop-news-x-martin-hajek-8

Hónapokkal ezelőtt olvashattunk különféle pletykákat arról, hogy jövőre egy olyan telefont is kiad az Apple, melyben összesen három darab hátlapi kamera lesz megtalálható. Legutóbb az Economic Daily számolt be egy hasonló infóról, mely azt állítja, hogy a következő év folyamán egy sokkal fejlettebb hátlapi kamerával felszerelt telefont ad ki a kaliforniai vállalat.

Mint tudjuk, az Apple az iPhone X-nél mutatta be legelsőnek az úgynevezett TrueDepth kamerarendszert. Nos, a mostani információk szerint valami hasonló megoldást terveznek a következő évben a hátlapi kameránál egyaránt. Azzal, hogy az almások három szenzort tesznek elérhetővé, általa egy sokkal fejlettebb rendszert tudnak bemutatni, ami képes a fejlettebb mélységélesség feltérképezésére.

A mostani információk szerint az első két lencse az lényegében ugyanolyan lenne, mint amit jelenleg az iPhone X-ben használ az Apple. Magyarán lenne egy széles látószögű szenzor, egy teleobjektív, ami kétszeres optikai zoomolást tesz lehetővé, illetve a harmadik is egy teleobjektív lenne, de ezáltal a háromszoros optikai nagyítás válna elérhetővé.

iphone-x-face-id

Ezen szenzorok által megjelenne a sztereoszkopikus képalkotás, amely lényegében annyit tesz, hogy a három lencse által három különböző szögből venné fel a telefon az adott objektumot. Ez voltaképp arra lenne jó, hogy az iPhone nagyjából belője, hogy az adott képen lévő objektumok milyen távolságban helyezkednek el egymástól. Ez igazából a kiterjesztett valóságnál lehet hasznos funkció, de által akár sokkal jobb portré képek is készíthetőek majd.

Ne feledjük, hogy ezek csak újabb pletykák. Egyelőre még az idei évi iPhone modelleket sem mutatta be az Apple. Szeptember folyamán ismerhetjük meg az aktuális telefonokat, s majd azután ráérünk a 2019-es modellekről pletykálkodni.

Szerintetek valóban értelme lenne, ha egy három kamerás iPhone X-et mutatna be az Apple?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!