Downgrade: így állhatsz vissza iOS 11-re az iOS 12 bétáiról

HusztiD 2018.06.27. 17:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 2 438

downgrade-ios-12-610x381

Tegnap összeszedtük, hogy hogyan telepíthetitek fel az iOS 12 legelső bétáját. Felhívtuk a figyelmet, hogy csak saját felelősségre rakjátok fel, hiszen még eléggé kezdetleges állapotban van, így inkább annak ajánlatos, aki több iOS készülékkel rendelkezik. Most pedig megosztjuk veletek, hogy hogyan rakhatjátok vissza a jelenleg kint lévő, iOS 11-es rendszert.

Mielőtt nekikezdenél

Fontos tudnotok, hogy ha iOS 12-ről szeretnétek visszaállni iOS 11-re, akkor a legtisztább az, ha a tiszta telepítéssel éltek. Ebben az esetben minden adatot elvesztetek, így egy teljesen új lappal kezdhettek. Érdemes megjegyezni, hogy ha volt iCloud mentésetek, majd bejelentkeztek, akkor azzal visszatölthetitek a legutóbbi adatokat, melyeket még a korábbi, iOS 11-es rendszeren készítettetek.

Downgrade tiszta telepítéssel

Első lépés: A biztonság kedvéért készíts egy biztonsági mentést.

Második lépés: Töltsd le a legfrissebb IPSW fájlt a gépedre.

Harmadik lépés: Csatlakoztasd az iOS eszközödet USB kábellel a számítógépedhez.

Negyedik lépés: Indítsd el az iTunes-t, majd rakd DFU módba a telefonod. Ezt követően iTunes-szon belül az iOS készüléked általános fülére menj.

Ötödik lépés: Tartsd lenyomva az Option ( ⌥ ) gombot (Windows esetében a Shift-et), majd kattints az iPhone visszaállítása (Restore iPhone) funkcióra.

Hatodik lépés: Válaszd ki az előbb letöltött iOS 11 IPSW fájlt.

Innentől kezdve az iOS eszközöd magától elvégzi a telepítést. Fontos tudni, hogy ez sok időt vesz igénybe, így legyetek türelmesek!

Fontos tudni

Ehhez hasonló downgrade folyamatra bármikor lehetőségetek van más és más iOS verziók esetében. A legfontosabb, hogy a lépéseket tartsátok be mindig, illetve mielőtt bármikor felraktok egy bétát, azelőtt mindig csináljatok egy-egy biztonsági mentést! Illetve az sem árt, ha az iTunes-ból is mindig a legfrissebb verziót telepítitek.

Mint az köztudott, az Apple csak bizonyos ideig írja alá digitálisan a rendszereit. Mivel még június van, így hivatalosan az iOS 11.4 verziója érhető el, azonban ősszel, az iOS 12 megérkezésével már meg lesznek számlálva az iOS 11 napjai, így azt követően nem lehet felrakni a korábbi verziókat.

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki! Apropó, tudtad, hogy változott a Báthoryn lévő iDoki nyitvatartása?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Viktor Szabo - 2018.06.27. 20:07

    Jó napot. az iphon 7-esemen ios 11 volt és ráraktam az ios 12-őt de nem tettszett és egy videó alapján vissza szeretem volna rakni a 11-et de nem sikerült mert azt írja hi hogy “Nyomja meg a főgombot a visszaállításhoz” és kér egy jelkódot.Beírom a telefonom kódját és tölt kb 15 percig és kiírja hogy sikertelen volt és nem engedi hogy visszalépjek vagy hogy bármit csináljak rajta.Tud valaki segíteni?NAGYON FONTOS LENNE!!!

    • HusztiD - 2018.06.27. 21:29

      Szia, facebook üzenetedre ment a válasz. :)

  2. Orsj - 2018.10.18. 11:19

    Szia egy videó alapján megpróbáltam vissza állítani az ios 11 re és nem sikerül és most kéri a kódot de hiba megadom a jót azt írja hibás

  3. Ákos Vágvölgyi - 2019.08.18. 22:05

    Hali!

    Ma reggel lefrissítettem az iphone SE készülékemet 12.4-re és azóta annyit képes csinálni a telefon, hogy 1-2 percenként újraindul arra hivatkozva, hogy az akkumlátor nem képes elegendő teljesítményt leadni a csúcs működéshez. Az akksi 86%-os, eddig 1-1,5 napot kibírt kényelmesen normál használat mellett. Megpróbáltam újrarakni, de lehetetlen, nem hagy elegendő időt.
    Mit kezdjek vele, ti mit javasoltok?

    Köszi!

    Ákos

Szólj hozzá Te is!