Az Apple valóban kinyírná az iPhone Lightning csatlakozóját?

HusztiD 2018.06.25. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 588

Lightning-iPhone-7

El tudnátok képzelni egy olyan iPhone modellt, amin semmilyen csatlakozó nincs? Nem? Pedig lehet, hogy ez lesz egyszer a csatlakozó jövője – legalábbis erre adhat némi betekintést a jól ismert tech guru, Mark Gurman.

Gurman bennfentes állítása alapján az Apple mérnökei még az iPhone X fejlesztése során gondolkodtak el azon, hogy mi lenne, ha egy az egyben kinyírnák a Lightning csatlakozót. Felmerül a kérdés, hogy miért lett volna erre szükség? Lényegében el szerettek volna köszönni a hagyományos, vagyis a vezetékes töltéstől, s helyette egy az egyben átállni a vezeték nélküli eljárásra. Az almások jelenlegi csúcsmodellje ugyan támogatja a vezeték nélküli töltés technológiát, azonban olyan lassú, hogy inkább úgy döntöttek, mégsem nyírják ki a csatlakozót.

Nem mellesleg az szintén fontos szerepet játszott, hogy ha valóban kinyírják a portot, akkor minden iPhone X-hez egy vezeték nélküli töltőpadot kellett volna mellékelniük, ami egyaránt megemelte volna a gyártási költséget és ezzel arányosan az amúgy is drága eladási árat. Ettől függetlenül nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben, a technológia fejlődésével az Apple egy bizonyos ponton kinyírja a Lightning csatit. Ehhez kapcsolódóan érdemes Jony Ive egyik korábbi felszólalását felidézni, mikor arra hivatkozott, hogy azt szeretné, ha az iPhone egy egész üveg felületből állna, melyen nincs semmilyen csatlakozó, illetve fizikális gomb.

Mi lenne, ha az Apple a jövőben tényleg kinyírná a csatit? Az biztos, hogy akkor egy sokkal jobb vezeték nélküli töltési eljárást kellene bemutatniuk, mint a jelenlegi, illetve eleve töltőpadokkal szerelnék a telefonjaikat. A nagyobb baj viszont akkor mutatkozna, mikor a telefont számítógéphez kellene csatlakoztatni, hiszen fizikálisan lehetetlen lenne egy iTunes-szal szinkronizálni. Végül pedig az MFi termékről sem szabad megfeledkezni, mint az aksis tokok, hiszen onnantól kezdve kukázhatnánk a már meglévő kiegészítőket.

Szerintetek tényleg eljön az a pont az iPhone életében, mikor az Apple végleg megszünteti a Lightning csatlakozót?

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki! Apropó, tudtad, hogy változott a Báthoryn lévő iDoki nyitvatartása?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Pool - 2018.06.25. 23:22

    Szerintem igen. És ez pontosan akkor lessz mikor a forint erősebb lessz mint a dollár. :))

  2. Dávid - 2018.07.01. 07:50

    Az ujjlenyomat olvasó pedig egyben lehetne is maga az Apple logó a telefon hátulján. Jól is nézne ki és így nem kellene azon agyalni hogyan oldják meg a képernyőbe beágyazva. Tessék jelezni Tim Cook felé. :)

Szólj hozzá Te is!