Tim Cook vezetése alatt frusztráltabbak az alkalmazottak?

HusztiD 2018.06.21. 09:55 Apple, Kiemelt hírek, Tim Cook 1 db 221

tim-cook-ipad-pro-16-9

Felhasználók, de még hozzáértők által is sokat vitatott téma, hogy ki a jobb vezérigazgató. Sokan az Apple társalapítóját, Steve Jobst emlegetik, hiszen ő volt az, ki anno megmentett cégét, majd a kétezres évek derekán felvirágoztatta. Sajnos Steve is csak egy ember volt, s egészségi állapotának romlásával Tim Cook részére adta át a stafétabotot, ki továbbra is büszkén vezeti az almás vállalatot. A jelenlegi CEO mutatói is magáért beszélnek, hiszen mondhatni évről évre újabb magaslatokba emeli az Apple-t.

No de mi a helyzet akkor, ha nem a számok, hanem az alkalmazottak beszélnek? A Glassdoor által minden évben készül egy felmérés, melyben azt keresik, hogy milyen egy adott nagyvállalatnál dolgozni. A statisztikákban összesen több, mint 77 ezer munkavállaló véleménye szerepel, a vezérigazgatókat pedig átlagban 69 százalékra értékelték. A legújabb, Employee’s Choice Awards felmérésben Tim majdnem kiesett a top 100-as listából, ugyanis a vezető előző évben még az 53. helyen szerepelt, míg legutóbb a 96-ra esett vissza.

Az almások részéről nem kevés válaszadás érkezett, ugyanis összesen 12 054 Apple alkalmazott értékelése alapján rangsorolták a CEO-t, úgy hogy a vállalatnál összesen 80 ezren dolgoznak. Természetesen jó és rossz dolgokat egyaránt felhoztak a munkavállalók, de Tim még így is 91 százalékos ajánlást kapott. 903 értékelés alapján meglehetősen kötött az Apple-nél dolgozni, de ennek ellenére 213-an válaszolták azt, hogy tökéletes a munka és szabadidő közötti egyensúly. További 600 válasz érkezett arra, hogy egészen mókás a kaliforniai vállalatnál dolgozni.

wwdc-tim-cook

Az talán köztudott, hogy az Apple-nél termékeinél magasak az elvárások, így a vállalat is elvárja a maximumot a munkatársaitól. A legfőbb panasz egy 5 éve a vállalatnál dolgozó emberkétől érkezett, ki szerint nincs a munka és a szabadidő között egyensúly, s az Apple egyáltalán nem érdekli, hogy ki vagy-e égve. Ezen felül azt javasolná a vezető számára, hogy állandó tréningek remek lehetőségeket nyújtanának amiatt, hogy fenntartható maradjon az egyensúly, s boldogabbak legyenek az alkalmazottak. Ha pedig a pozitívumot nézzük, akkor szerinte életre szóló barátságokat köttetett és természetesen folyamatos leértékeléseket kap a vállalat termékeire.

Végül érdemes visszatérni Tim Cook 91 százalékos elégedettségi indexére. A CEO ugyan a 96. helyen szerepelt eme értékkel, azonban a top 10-es listában 99 százalékos értékelést kaptak az egyéb vállalat vezetői. Ha ebből indulunk ki, akkor Cook és a top 10-es vezetők között csupán 8 százaléknyi különbség van, azonban ez mégis hatalmas csúszást jelent az almás vezető számára. Illetve azt se feledjük el, hogy a CEO átlagos értékelése 69 százalékos, így Tim ehhez képest egyáltalán nem szerepelt rosszul.

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki! Apropó, tudtad, hogy változott a Báthoryn lévő iDoki nyitvatartása?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Éliás Zsolt András - 2018.06.21. 16:52

    Szerintem csak félnek lehajolni ha le esik valami…

Szólj hozzá Te is!