Az Apple kiadta az iOS 12, macOS Mojave, watchOS 5 és a tvOS 12 második bétáját

HusztiD 2018.06.20. 09:55 iOS, Kiemelt hírek, macOS, tvOS, watchOS 2 hozzászólás 398

apple_ios_12_and_watchos_5_updates_release_date_and_iphone_compatibility_20180606_122041_original_760x425_cover

Két héttel a WWDC ’18-as bejelentést követően, az Apple elérhetővé tette a iOS 12, macOS Mojave, watchOS 5 és a tvOS 12 második bétáját, melyek számos újdonságot kaptak az előző kiadáshoz képest. Ahogyan lenni szokott, az új főrendszerek legújabb kiadásait egyelőre a fejlesztők érhetik el, s hamarosan a publikum számára egyaránt elérhetőek lesznek a szoftverek legelső bétái.

Egyértelműen az iOS 12 második bétája kapta a legtöbb újdonságot az előző kiadáshoz képes. Mint tudjuk, a béták egyáltalán nem tökéletesek, így a fejlesztők által visszajelzett problémákon csiszoltak első körben az almások. Ilyen például a nem működő időjárás widget, az úgynevezett univerzális linkek nem megfelelő működése, a Netflix véletlenszerű összeomlásai egy videó letöltése esetében, a CarPlay nem megfelelő működése bizonyos autóknál vagy a hangjegyzetek szinkronizálása iCloud által.

Lényegében ezen problémák kiküszöbölésére számíthatunk a második bétában, de természetesen néhány apróbb újdonságot is kaptak a fejlesztők. Például az akkumulátor használat felületén módosítottak kicsit, illetve a Képernyőidő funkciónál is apróbb eltérések tapasztalhatóak. Az értesítésekhez köthetően bevezettek egy opciót, mely által limitálhatjuk a Siri ajánlásokat, melyek folyamatosan felbukkannak. Az automatikus jelszó-kitöltésnél szintén egy újabb interfészt mutattak be, akárcsak a hangjegyzeteknél.

Az iOS 12 beta 2 kapcsán érdemes az alábbi összehasonlítót megnézni, hogy végül hogyan festenek a mostani újdonságok a korábbi kiadáshoz képest. Itt az EverythintApplePro csapata összesen 70 különbséget fedezett fel, melyeket az alábbi videóban láthattok.

A macOS Mojave, watchOS 5 és a tvOS 12 második bétájáról sajnos egyelőre nem sok információt mellékelt az Apple, így ezen rendszereknél inkább az apróbb hibajavításokra és a teljesítménynövelésre gyúrtak rá az almások.

Pontos hír arról nincs, hogy mikortól válnak elérhetővé a szóban forgó rendszerek legelső bétái a publikum számára, de ha minden jól megy, akkor csak napok kérdése. Ti kipróbáljátok idő előtt valamelyik főrendszert, avagy inkább vártok a stabilabb, végfelhasználói változatig?

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki! Apropó, tudtad, hogy változott a Báthoryn lévő iDoki nyitvatartása?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. J.Tibor - 2018.06.20. 10:41

    Szerintem ezekután várható hogy gombnyomásra egy tű kiugrik a telefonból és megszúrja az ujjad, dns -t vesz és csak aután fogod tudni használni ! ….. Anyira túl van bonyolitva hogy nem értem minek szenvednek ezzel , a régi ujlenyomatolvasó ès a face id megoldás bőven jó és biztonságos

  2. J.Tibor - 2018.06.20. 10:42

    Elnézés ez nem ide akart menni

Szólj hozzá Te is!