Megtagadja a félmilliárd dolláros kártérítést a Samsung, új tárgyalást kérnek

HusztiD 2018.06.12. 11:56 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 241

samsung_apple_patent_infringement_lawsuit

Két héttel ezelőtt számoltunk be, hogy véget érni látszik az Apple és a Samsung immáron hét éve húzódó pereskedése. Ekkor lezáródni látszott az ügy, hiszen a dél-koreai vállalatot több, mint félmilliárd dollár kártérítésre ítélték, azonban jelenleg úgy tűnik, hogy egy újratárgyalást óhajtanak.

Hiába tekinthető lezártnak az ügy, a koreaiakat eléggé érzékenyen érinti a kártérítés, így emiatt egy 34 oldalas kérvényt adtak be. Természetesen az új dokumentumban próbálnak érvelni, hogy tévesen döntött a bíróság, így ennek apropóján kérik újra nyitni az ügyet. Apropó, a Samsung szerint nem félmilliárddal, hanem csak 28 millió dollárnyi kártérítéssel lógnak az Apple-nek a saját számításaik alapján. Amennyiben nem ezt az összeget ítélik meg, akkor újra kívánják nyitni a pereskedést.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy az almások riválisa 145 millió dolláros kártérítést követel a multi-touch szabadalomsértésért, ugyanis a sértett fél szerint ők hamarabb védették le magát a szabadalmat, mint ahogyan az Apple elkezdte használni a technológiát. Emiatt újabb tárgyalást várhatnak július 26-án a felek, illetve az almásoknak csak napjaik vannak, hogy hivatalosan reagáljanak minderre.

Úgy tűnik, hogy most már csak a ficánkolás megy. Egyelőre nem tudni, hogy újra nyitja-e az ügyet a bíróság, ugyanis múltkor lezártnak tekintették. Természetesen nem kevés a félmilliárd dolláros kártérítés, így érthető, hogy mindent bevetnek a koreaiak, hogy minél kevesebbet kelljen fizetniük.

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!