Teljesen újfajta gombokat kap az Apple Watch

HusztiD 2018.06.11. 09:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 592

digitalcrownfriendsbutton

A jövendőbeli Apple Watch modelleknél az Apple immáron búcsút vehet a fizikális gomboktól – számolt be minderről a Fast Company. Az oldal értesülései szerint az almások hamarosan egy olyan megoldást mutathatnak be, melyet az iPhone 7, illetve az iPhone 8 tulajok nagyon jól ismerhetnek.

Mint tudjuk, az említett két készülék esetében az Apple elbúcsúzott a fizikális Home gombtól, s helyette egy olyan kapacitív felület van, mely a Taptic Engine segítségével kelt olyan hatást, mintha azt fizikálisan lenyomnánk. Természetesen ez a funkció kikapcsolt állapotban nem működik, hiszen ha akkor nyomogatnánk, nem történne semmilyen fizikális kattanás. Amint bekapcsoljuk, akkor a motor segítségével olyan hatást kelt a telefont, mintha valóban lenyomtuk és kattant volna.

Nos, a mostani információk szerint hasonló megoldást mutatnak be az almások. Arról ugyan nem szólnak a hírek, hogy az idei modellek megkapják-e az új gombokat vagy sem. Elviekben a digitális korona és a mellette lévő gomb ugyanolyan lesz, mint az iPhone 7 és 8 esetében a Home gomb, így csak bekapcsolt állapotban fog kattogó hatást kelteni.

Nem is olyan régen volt egy pletyka, mely szerint az Apple idén egy teljesen új dizájnt mutat be. Hogy ez igaz lesz-e vagy sem, azt egyelőre nem tudjuk, de azt nem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy akár a dizájnváltással karöltve mutatják be az új gombokat az almások.

Mit szóltok hozzá, valóban jó ötlet a fizikális gombok megszüntetése?

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!