Ilyenek lettek az Apple új szoftverei; kiszivárogtak a 2018-as iPhone modellek tervrajzai – mi történt a héten?

HusztiD 2018.06.09. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 674

Nem panaszkodhatunk, hiszen kellően eseménydús napokat tudhatunk magunk mögött, így ahogyan azt megszokhattátok, összeszedtük az elmúlt egy hét legérdekesebb híreit és történéseit.

wwdc18-421

Ezek voltak a WWDC ’18 újdonságai

A várakozásoknak megfelelően, az Apple magyar idő szerint este 7 órakor kezdte meg a nyitányt, ahol bemutatták a legújabb szoftvereiket, az iOS 12-t, a macOS Mojave-t, a watchOS 5-öt és a tvOS 12-t.

wwdc18-429

Állítólagos képeken a 2018-as iPhone X modellek kiszivárgott tervrajzai

A hétvége folyamán a Wylsa oldalon bukkantak fel állítólagos képek az idei iPhone felhozatalról. Érdekes, hogy a forrás iPhone 9-ként hivatkozik a telefonokra, s nem iPhone X-ként, ahogyan az eddigi szóbeszédek. Továbbá az adatok eredetisége egyaránt kétes, ugyanis semmi sem bizonyítja azok hitelességét, így érdemes ennek megfelelően, szkeptikusan kezelni azokat.

iphone-6-1-wylsacom-2

Bővebben itt.

Kuo: sokkal kedvezőbbek lesznek a 2018-as iPhone modellek árszabásai

Egyik kedvenc elemzőnk, Ming-Chi Kuo ismételten hallatott magáról, ki ezúttal az idén ősszel érkező iPhone felhozatalról elmélkedett kicsit. Az elemző továbbra is tartja korábbi elképzelését, mely szerint három modellt dob piacra a kaliforniai vállalat, s szerinte ezúttal mindegyiket sikerül szeptemberben kiadniuk.

iphone-x-quad

Bővebben itt.

Sebességteszt: mennyivel gyorsabb az iOS 12 első bétája alatt egy iPhone 5s az iOS 11.4-hez képest?

A hétfő este bemutatott iOS 12-nél ugyan kevés lényeges újdonságot kaptunk, azonban Craig Federighi elmondása alapján egy igazán kiemelkedő frissítésre számíthatunk, ugyanis a stabilitásra és a gyorsaságra gyúrtak rá igazán. A hivatalos információk szerint a korábbi készülékek iOS 12 alatt 40-70 százalékos gyorsulásra számíthatnak a jelenlegi rendszerekhez képest.

maxresdefault

Bővebben itt.

Elemzők szerint esélytelen, hogy a 2019-es iPhone modellek mindegyike megkapja az OLED-et

A napokban arról számoltunk be, hogy jövőre hatalmas lépést tehet meg az Apple, ugyanis onnantól kezdve kizárólag OLED kijelzőkkel szerelik fel az aktuális csúcsmodelljeiket. Legalábbis ezt állítják a pletykák, de jelenleg úgy néz ki, hogy ebben még az elemzők sem bíznak.

idropnews_2018-iphonexplus_5

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében megtudhattuk, hogy jelentősen kisebb kameraszigetet kaphat az iPhone SE 2, majd a WWDC ’18 konferenciát követően jól kibeszéltük magunkat. Apropó, a rendezvényt követően új rekordot állított fel az Apple részvényértéke, majd megtudhattuk, hogy mely korábbi készülékeket támogatják a bemutatott új szoftverek. Nem utolsó sorban pedig a legfrissebb drónfelvételeket is láthattuk az Apple Parkról.

ipad-pro-face-id

A hét második felében az Apple-nek köszönhetően kiderült, hogy milyen újdonságokkal érkeznek a 2018-as iPad Pro modellek, majd ezt követően felmerült, hogy csupán novemberben érkezhet az LCD kijelzővel szerelt iPhone X. Az első béta megjelenését követően az Apple egy súlyos hiba miatt törölte a watchOS 5 első kiadását, majd bemutattuk az iOS 12 100 újdonságát. Végül, de nem utolsó sorban jött a hír, mely szerint már idén megérkezhet a három kamerával felvértezett iPhone X.

Ezek voltak a 2018-as év huszonharmadik hetének legérdekesebb hírei. Jövő héten feltehetően további újabb infókat kapunk a héten bemutatott új rendszerekről, de ezen felül várhatóan lesz még egy rakás érdekes hír egyaránt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!