Új Braille standard bevezetésén segédkezik az Apple és a Microsoft

HusztiD 2018.06.07. 13:55 Apple, Egyéb 0 db 119

4958939523_31bbd5e6c2_b-780x522

Mint tudjuk, az Apple azon nagyvállalatok egyike, aki mindig igyekszik könnyebbé tenni korlátozott embertársaink életét. Ehhez kapcsolódóan számos kezdeményezés volt tőlük a múltban, illetve az iOS kisegítő funkciói által még a vak és gyengénlátó emberek is boldogulhatnak a tech világában, valamint a való életben egyaránt, hiszen sokkal könnyebbé teszik általuk a mindennapjaikat.

Természetesen nem csak az Apple, az ős-rivális, a Microsoft is szívén hordja a problémát, így ők is igyekeznek könnyebbé tenni a korlátozottak életét. Korábban a két vállalat segített egy új standardot bevezetni az úgynevezett Braille kijelzőknél. A non-profit USB Implementers Forum (USB-IF) elképzelése volt az, hogy megkönnyítsék a számítógép használatot a vak emberek számára.

Most az USB Human Interface Device (USB-HID) egy olyan új standard lesz, amely lényegében eltávolítja az ezen kijelzőkre szakosodott speciális drivereket. Ez annyit tesz, hogy elviekben a fejlesztők számára sokkal könnyebb lesz alkalmazásokat fejleszteni hozzá, s végeredményben a vakok számára is jobbá, könnyebbé és egyben akadálymentesebbé teszik az életet. Természetesen az Apple és a Microsoft párosa ezen projekt  megvalósításában is segédkezik, ami egy nagyon szép gesztus tőlük.

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!