A 2018-as iPad Pro modellek egyik újdonságát leplezi le az iOS 12

HusztiD 2018.06.06. 15:55 iOS, iPad 0 db 712

ipad-pro-face-id

Az elmúlt hónapok folyamán számos olyan pletyka volt, mely arról szólt, hogy iPhone X-szerű újdonságokat kap a következő iPad Pro frissítés. A szóbeszédek alapján a 2018-as modellek megjelenése idén szeptemberre várhatóak, s egyik nagy újdonságuk a Face ID bemutatkozása lehet az új gesztusvezérlések mellett.

Mivel a fejlesztők már javában tesztelhetik az iOS 12 első kiadását, így kiderült némi extra információ, ami az új iPad modellek újdonságaira adhat következtetést. A beszámolók szerint az Apple variált az iPad vezérlésén, s mostantól hasonló gesztusokat alkalmazhatunk, mint az iPhone X-nél. Ha például egy alulról felfelé ívelő húzást csinálunk, akkor kilép az adott alkalmazásból az iPad. Ha a fenti jobb oldalról húzzuk le az ujjunkat, akkor a Vezérlőközpontot hozza be a rendszer, míg bal oldalról ugyanúgy az értesítéseket, mint az iPhone X esetében.

A másik apróbb, ám mégis szembetűnő újdonság az újragondolt menüsávnál tapasztalható. A kaliforniaiak két oldalra csoportosítanak mindent: bal oldalt láthatjuk a dátum és az idő kijelzést, míg a jobb oldalon az adott kapcsolatot (Wi-Fi/LTE) és az aktuális töltöttséget. Középen természetesen semmilyen egyéb kijelzés nincs, így egyből megindultak a találgatások, hogy a következő iPad Pro modellek bizony elhagyják a jó öreg Touch ID-t, s helyette a Face ID-t kapják meg, hiszen ide pont befér a kamerarendszer.

ipadmenubar-800x41

Nyilván ezek most még csak találgatások, de kisebb szerencsével ősszel megtudhatjuk, hogy megkapja-e a fejlett előlapi kamerarendszert a tablet.

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!