Oroszország 30 napot adott az Apple-nek

HusztiD 2018.06.01. 14:55 App Store, Apple, Egyéb 0 db 465

Telegram-flames-780x439

Egy hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy Oroszország szeretné, ha az Apple törölné a Telegram nevű alkalmazást az orosz App Store-ból. Aki nem ismerné az applikációt, annak röviden annyit érdemes tudni róla, hogy egy peer-to-peer titkosított csevegőalkalmazásról van szó.

A legújabb hírek szerint az oroszok mindösszesen harminc napot adtak az almások részére, hogy töröljék az alkalmazást. Az nem derült ki ugyan, hogy mi van akkor, ha nem teljesítik a kérést, de feltehetően akkor tovább mennek. Érdemes megjegyezni, hogy az Apple korábban eltávolította az alkalmazást a virtuális áruházából, hiszen nem megfelelő tartalmakkal adta ki a fejlesztő, de ennek javítása után újra elérhető lett több ország áruházában.

Az oroszok egyébként azért szeretnék, ha eltűnne a csevegőszolgáltatás, mivel nem tudják ellenőrizni azokat. Lényegében ugyanaz a helyzet, mint az Apple és FBI kapcsán, ugyanis az orosz kormány megkérte a Telegram fejlesztőjét, hogy építsen be egy hátsó ajtót a szolgáltatásukba, hogy probléma esetén hozzá tudjanak férni a csevejekhez. Mivel megtagadta a gyártó a kérelmet, emiatt próbálják meg az Apple-lel együttműködve töröltetni az appot.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!