Hamarosan érkezhetnek az ARM chippel szerelt olcsóbb MacBook modellek

HusztiD 2018.06.01. 17:25 Mac, Pletykák 0 db 190

12-inch-macbook

Korábban nem egyszer felmerült a pletyka, mely szerint az Apple részben búcsút venne az Inteltől, s egy ARM processzorral szerelt MacBook-ot dobna piacra. A Digitimes legújabb értesülései ehhez fűzhetőek, hiszen értesüléseik szerint az almások egyik ismert partnere, a Pegatron fogja ezen notebookokat legyártani.

Pontos részletekről sajnos most sem számolt be a forrás, de úgy tűnik, hogy az Apple egy iPad/MacBook hibrid masinát szeretne piacra dobni. Ha sikerül a terv, akkor az ARM-mel szerelt MacBook modellek nagy slágert arathatnak. Elviekben a chip nem melegszik annyira, így egy ventilátor nélküli dizájnt alakíthatna ki az Apple, akárcsak a jelenlegi MacBook masinák esetében, illetve a fogyasztása is jóval kevesebb lenne, de a forrás arra nem hivatkozik, hogy mennyivel lehetne több időt kisajtolni belőle.

Mivel pontos infókat nem tudni, így feltehetően a MacBook, vagy a MacBook Air vonalat kívánja felváltani az Apple, hiszen ennél a modellnél a kedvező ár fog dominálni. Hogy pontosan mikor dobhatja piacra az első ARM processzorral szerelt MacBook-ját a kaliforniai vállalat, sajnos arról sem tudni. Talán az idei, vagy a következő év folyamán mutathatják be – már amennyiben igazak a jelenlegi szóbeszédek.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!