Ki nem találnád, de ezúttal egy repülőgép baleset miatt perlik az Apple-t

HusztiD 2018.05.29. 15:55 Apple, iPad, iPhone 0 db 273

EgyptAir_Airbus_A320_SU-GCC_on_finals_at_Ataturk_Airport-780x558

Szinte folyamatosan olvashatunk valamilyen érdekes hírről, vagy hogy éppen miért perlik az Apple-t. Két évvel ezelőtt, 2016. május 19-én az EgyptAir 804 repülőn tűz ütött ki a pilótafülkében, majd ennek következtében a gép lezuhant. Összesen 66 ember vesztette életét, az elhunytak hozzátartozói pedig az Apple-t hibáztatják és perelik mindezért.

A sértett felek szerint a másodpilóta iPhone 6s, vagy iPad Minije túlmelegedett, majd kigyulladt, így ez vezetett a tragédiához, hiszen a pilóták képtelenek voltak a tűz miatt a gép irányítására. Természetesen hivatalosan a mai napig nem tudni, hogy pontosan mi lehetett a háttérben, de még egy tervezett terrortámadást sem zártak ki a korábbi vizsgálatok. Sajnos a mai napig nincs információ arról, hogy pontosan mi okozhatta a szerencsétlenséget.

Természetesen az Apple-höz hamar eljutott a hír, melyre reagáltak. A közlemény szerint sem a légitársaság, sem pedig egy hivatalos szerv nem kereste meg őket az eset kapcsán az elmúlt két évben. Nincs egyetlen egy olyan bizonyíték sem, ami arra szolgálna, hogy a saját termékük okozta volna a tragédiát. Továbbá hozzáfűztek, hogy a készülékeiknek egy igen magas nemzetközi biztonsági standard szabványnak kell megfelelniük,  így mindig alapos tesztnek vetik őket alá a megjelenés előtt.

Természetesen ez a per is akár évekig elhúzódhat, így nem mostanában fogjuk megtudni az ügy kimenetelét.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!