Jövőre csupán egy olyan iPhone modell érkezhet, amely három hátlapi szenzort kap

HusztiD 2018.05.29. 11:56 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 230

iphone-3-lens-camera-concept-images-idrop-news-x-martin-hajek-8

Az Apple jövőre legalább egy olyan iPhone-t dob piacra, mely tripla hátlapi kamerával lesz felszerelve. Legalábbis erről számolt be a jól ismert Economic Daily News, kik a Deutsche Securities elemzőjére, Jialin Lu-ra támaszkodnak, mint forrásra.

Nem idegen keretű a három kamerával szerelt koncepció, ugyanis mint tudjuk, a Huawei P20 Pro volt az első olyan telefon, melyben ez bemutatkozott. Az utóbbi hónapokban viszont szárnyra kapott az a pletyka, hogy hamarosan az Apple is bemutat egy hasonló koncepciót, hiszen az ő fantáziájukat szintén csiklandozza a tripla szenzor nyújtotta lehetőségek.

Jialin egyébként úgy hiszi, hogy a kaliforniaiak a három kamerás rendszer által egy sokkal jobb, 3D feltérképezésre képes megoldást mutatnak be. Ezt a technológiát leginkább a kiterjesztett valóságbeli alkalmazások által kamatoztatnák. Például sokkal jobb és egyben élethűbb képeket készítene a telefon a mélységélesség feltérképezésének köszönhetően, s a szoftver automatikusan kalkulálná, hogy mekkora távolságra vannak a képen látható tárgyak.

Természetesen számos egyéb hasznos funkciót is rejtene magában a három szenzoros megoldás, hiszen az első lenne a rendes, nagylátószögű lencse, a második által kétszeres, míg a harmadiknak köszönhetően ötszörös optikai zoomolás állna rendelkezésre. Arról nem nyilatkozott Lu, hogy a többi telefon milyen lehet, de ott feltehetően marad majd az egy és a két kamerás kivitel.

Természetesen messze van még jövő év ősze, de kíváncsiak vagyunk, hogy valóban lesz-e három kamerával felszerelt iPhone-ja az Apple-nek. Ti mit szólnátok hozzá?

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!