Az iPad Pro és az iPhone X kapta meg az ‘év kijelzői’ díjnak járó elismerést

HusztiD 2018.05.16. 11:56 iPad, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 250

iphonexdisplay-800x170

Megszokhattuk, hogy minden évben vannak különféle díjak, melyeket kiosztanak a különböző szaklapok, avagy szakemberek. Ezúttal a The Society for Information Display (röviden SID) csapata jelentette be a Display Industry Awards rendezvényén a nyerteseket. A cím árulkodó volt, hiszen az Apple csúcsmodelljei zsebelhették be a legjobb kijelzővel rendelkező díjakat.

Tavaly júniusban érkeztek meg a legutóbbi iPad Pro modellek 10,5 és 12,9 colos méretben. A kisebbik testvér 2 224 x 1 168, míg a nagyobbik egy 2 732 x 2 048-as pixelfelbontású kijelzővel, s mind a kettő 264-es pixelsűrüséggel rendelkezik. Az almások mindkét modellben bemutatták a ProMotion technológiát, melynek köszönhetően a tabletek képesek a 120 Hz kezelésére, amivel egy sokkal jobb, gördülékenyebb képet kapunk mi, felhasználók. Természetesen ezek mellett még a True Tone-t egyaránt bemutatták, illetve a P3 panel egyaránt tetszett a szakembereknek, aminek köszönhetően élethű színeket adnak vissza a tabletek.

ipadprophotoediting-800x621

Az iPhone X esetében sincs miért szégyenkezniük a kaliforniaiaknak, ugyanis ez nyerte el a másik díjat az okostelefonok kategóriában. A szakembereknek tetszett a széltől szélig terjedő Super Retina kijelző, illetve az, hogy fizikális gomb sem található meg az előlapon. Természetesen a legnagyobb újdonság itt az OLED panelek alkalmazásán volt, amely szintén támogatja a True Tone technológiát, illetve az igazi HDR-t (HDR10 és Dolby Vision), amivel sokkal színesebb, szebb képeket ad vissza a felhasználók részére a telefon. Természetesen az iPhone X esetében sokkal jobb, 458-as pixelsűrűségről beszélhetünk, illetve az élethű színkezelést itt egyaránt felhozták.

Úgy tűnik, hogy az előző év folyamán igencsak kitettek magukért az almások, hiszen rögtön két díjat zsebeltek be. Reméljük, hogy az idei évben érkező telefonoknál és tableteknél tovább fokozzák a dolgokat, hogy ezúttal is a lehető legjobb technológiát zsúfolják a készülékeikbe. Kicsit más kategóriában, de ezen felül még a Sharp 70 colos 8K LCD TV-jét is kiemelték, a Continental Automotive 3D Touch Surface-et, a Kolon Industries Colorless Polyimide, az LG Display UHD Crystal Sound OLED és a Synaptics Optical In-Display Fingerprint Sensor-t egyaránt.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!