Új drón program által bővítené szolgáltatásait az Apple

HusztiD 2018.05.15. 15:55 Apple, Egyéb 0 db 316

apple_drone001-780x441

Az Amerikai Egyesült Államokban Donald Trump az előző év folyamán vezetett be egy új drón tesztelési programot, melyre most az Apple is pályázik. Amennyiben a kormány engedélyt ad egy nagyvállalat számára, akkor azok lényegében olyan területekre is bejuthatnak, ahova másnak tilos, illetve az éjszakai drónozás egyaránt engedélyezett számukra.

Természetesen nem az Apple az egyetlen, aki szeretne engedélyt nyerni magának, hiszen mellettük ott van még az Amazon, Intel, vagy a Qualcomm egyaránt. Az viszont nem tisztázott, hogy mi célt szolgálna az almások számára az, ha megkapnák az engedélyt. Saját drónokat tesztelnének? Lehetséges, de a legtöbb pletyka inkább arra hivatkozik, hogy az Apple a drónjai segítségével térképezne fel az utakat, amivel az Apple Maps szolgáltatását bővítenék.

Érdemes megjegyezni, hogy a drón-téma nagyon érzékenyen érinti az almásokat, ugyanis az Apple Parknál szinte teljesen levadászták a videósokat. Legutóbb a jól ismert Duncan Sinfieldtől kaptunk légifelvételeket, azonban akkori elmondása alapján az Apple biztonságijai 10 percen belül rajta ütöttek, ami által jóformán lehetetlen lesz a jövőben is nagyszerű felvételeket készítenie. Azóta pedig nem is kaptunk új felvételeket.

Ti mire tippeltek, mit tervezhet az Apple?

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!