Íme a Nokia X, avagy itt a legújabb iPhone X hasonmás telefon

HusztiD 2018.05.10. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 730

Nokia-X-full-specs-revealed-ahead-of-May-16-unveiling

Mondhatni eléggé érdekes események történtek az okostelefonok piacán, mióta az Apple bemutatta az iPhone X-et. Az Asus ZenFone 5 volt az első olyan ismertebb telefon, mely kísértetiesen hasonlított az almások csúcsmodelljére, de nem olyan sokkal később csatlakozott a OnePlus 6, az LG G7 Neo, majd a Huawei egyaránt bemutatta saját készülékét, a P20 Prót.

Úgy tűnik, hogy ezúttal a Nokia lesz a következő, ki beáll a másolók sorába a szimplán csak Nokia X okostelefonjával. Hivatalosan csak május 16-án mutatják be a telefont, azonban egy zártkörű bemutató alkalmával kiszivárgott róla minden fontosabb információ, ami csak lehet. Például az egyik legfeltűnőbb újdonság a kijelző felső részéről belógó szenzorsáv, mint amilyet az Apple is bemutatott nem olyan régen.

Az okostelefon egy 5,8 colos úgynevezett FHD+ (2 280 x 1 080) felbontású kijelzőt kap, mellette pedig egy 3 000 mAh-es akkumulátor felel az áramellátásért. A telefonban egy 8 magos processzor lesz, melyek 1,8 GHz-en ketyegnek, ami mellé 3, 4 vagy 6 GB RAM jár. Végezetül a jelenleg kiszivárgott információk alapján a Nokia X-en egy Android 8.1.0-ás rendszer fog futni. Mivel hivatalos bejelentés csak szűk egy hét múlva lesz, így a pontosabb specifikációkat akkor fogjuk megtudni.

Ti mit gondoltok arról, hogy a Nokia is lemásolja az Apple-t? Amikor tavaly szeptemberben az almások bemutatták az iPhone X-et és annak az új vezérlését, akkor sokan nem tetszésüket fejezték ki – mi több, néhány gyártó még gúnyt is űzött belőle. Erre mi történik egy bő félév elteltével? A Nokia szintén bemutatja a többi gyártó mellett az iPhone X klónját, illetve a Google is ihletet merített az iOS 11-ből az Android P rendszerébe.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!