Első negyedévben is tarolt az Apple; új korszak jön, távozik Ming-Chi Kuo – mi történt a héten?

HusztiD 2018.05.05. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 139

Ugyan rövid volt a hét, azonban az elmúlt napok folyamán is számos érdekes hírünk és egyéb történés volt, melyek közül összeszedtük a legjobbakat arra az esetre, ha valamiről lemaradtatok volna.

12-inch-macbook

2018 Q2: valóban gyenge az iPhone X fogadtatása? A számok mást mutatnak!

Ahogyan vártuk, magyar idő szerint kedd késő este folyamán az Apple megejtette a 2018 Q2-es pénzügyi konferenciáját, ahol beszámoltak hogy hogyan teljesítettek az idei év első negyedévében. Korábban az elemzők meglehetősen vegyes negyedévre számítottak, sokan pedig egyenesen temetni kezdték az iPhone X-et, de inkább nézzük meg a pontos számokat, hogy mit produkáltak a kaliforniaiak:

applemoneyhero

Bővebben itt.

Csalódott az Apple. Mi lesz veled iPhone X?

Amikor az Apple bejelentette az ezer dolláros iPhone X-et, akkor az egyik szemünk sírt, míg másik nevetett. Igazából ez elmondható volt a felhasználói fogadtatásra is, ugyanis sokan egyenesen rablásnak tartották a telefon ezer dolláros kezdőárát. Most, hogy a megjelenés óta eltelt hat hónap, így az Apple is másképp vélekedik.

iPhone

Bővebben itt.

Ming-Chi Kuo távozásával egy újabb éra zárul le az Apple történelmében

Rendszeres olvasóink már nagyon jól ismerik Ming-Chi Kuo nevét, hiszen ő az egyedüli olyan iparág elemző, aki a legpontosabb információkat szolgáltatta az elmúlt évek folyamán. A China Times beszámolója szerint azonban jelentős változásra számíthatunk, ugyanis Kuo előző hét pénteken elhagyta a KGI-t.

ming-chi-kuo-kgi-securities-analyst

Bővebben itt.

Így mentette meg egy 18 éves tinédzser életét az Apple Watch

Ha folyamatosan követitek az Apple körüli híreket, akkor tudhatjátok jól, hogy nem egy olyan eset volt az elmúlt évek folyamán, amikor is a vállalat termékei életet mentettek. Mióta megjelent az Apple Watch, azóta egyre több ilyen hírről olvashatunk, akárcsak most, melyről az ABC News számolt be.

apple-heart-study

Bővebben itt.

Ezekben a dolgokban fejlődhetne Siri

Az Apple anno 7 évvel ezelőtt mutatta be Siri legelső verzióját, mikor piacra dobták az iPhone 4s modelleket. Azóta eltelt években folyamatosan vártuk, hogy frissítsék a virtuális asszisztenst, de sajnos azt vettük észre, hogy Siri szinte még mindig nem érett meg arra, hogy ne gúnyolják ki a tech világban jártasok. Ebből kifolyólag nagyon sok területen kell fejlesztenie az Apple-nek, ha szeretnék, hogy a többiek mellett is helyt álljon az asszisztens, így összeszedtük azokat a dolgokat, amiben illő lenne fejlődnie.

Apple Home Pod (Review)

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején felmerült, hogy 2020-ra érkezhet meg az Apple első AR/VR képes headset-je, amelyben két darab 8K-s kijelző kap helyet, majd jött a másik hír, mely szerint hónapokat csúszik a Facebook okoshangszórója. A jól ismert elemző, Ming-Chi Kuo úgy hiszi, hogy az Apple hamarosan kinyírja a 3D Touch funkciót, majd felvetettük, hogy hamarosan hazánkban is elrajtolhat az Apple Pay.

apple-pay-2018

A hét második felében megtudtuk, hogy a vállalati szférát szinte csak az Apple uralja, ugyanis egy új felmérésnek köszönhetően a munkavállalók jelentős része az iOS és macOS mellett tette le voksát. Végezetül jött egy újabb sajnálatos hír, mely alapján a WWDC-n nem lesznek új MacBook Air modellek, majd kiderült, hogy a csökkenő piacon tovább növelte előnyét az Apple.

Rövid volt ugyan az elmúlt hét, de ezek voltak a 2018-as év tizennyolcadik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Következő héten továbbra is várhatunk újabb érdekességeket, illetve az sem kizárt, hogy új bétákat ad ki fejlesztők számára az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!