Egy biztosító szerint hasznos az Apple ‘ne zavarjanak vezetés közben’ funkciója

HusztiD 2018.04.27. 14:55 Apple, iOS 0 db 209

do-not-disturb-driving

Az Apple az iOS 11-ben mutatta be elsőnek a ‘ne zavarjanak vezetés közben’ funkciót, melynek bevezetésével az volt a célja, hogy a sofőrök figyelmét ne terelje el vezetés közben a telefon. Az Everquote biztosítónak van egy Everdrive alkalmazása, aminek adatait kielemezték, s így derült ki, hogy bizony hasznos az almások által bemutatott újdonság.

Az alkalmazás összesen 781 millió mérföldnyi adatot gyűjtött össze, s elmondható, hogy a vezető felhasználók 70 százaléka alkalmazza a ‘ne zavarjanak vezetés közben’ funkciót. Mi több, ha a 2017. szeptember 19-től október 25-ig terjedő időszakot hasonlítjuk az ezt megelőző éves intervallumhoz, akkor még az is kiderült, hogy a sofőrök 8 százalékkal kevesebbszer használták a telefonjaikat.

Ez mind szép és jó, azonban a felmérés arra szintén rámutatott, hogy akik használják a telefont vezetés közben, azok eléggé elterelik figyelmüket. Például a vezetések 37 százalékánál volt kimutatható, hogy bejelentkeztek az Everdrive programba, míg egy 29 perces utazás alkalmával 3 percet nyomkodták telefonjaikat az emberek. Magyarán az utazás 10 százalékánál az okostelefon kijelzőjét figyelték a vezetés helyett.

Természetesen a szakik felhívják a figyelmet, hogy a javulás ellenére továbbra is veszélyes vezetés közben használni a telefont.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!