Jobban pörögnek a nyolcas modellek, mint az iPhone X

HusztiD 2018.04.26. 11:56 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 335

productrediphone_738

Mióta megjelent az iPhone X, még csak egy pénzügyi negyedév zajlott le, s a következőre egy hetet kell várni. Ekkor derül ki hivatalosan, hogy milyen eladásokat produkált kedvenc vállalatunk, azonban ebből még mindig nem fogjuk megtudni, hogy nagyjából milyen arányban adott el telefonjaiból az Apple.

A CIRP előállt egy felméréssel, mely rámutat, hogy milyenek az aktuális megoszlások a legutóbbi negyedévben. Mint a címből kiderült, a nyolcas modellek jobban pörögnek, mint a csúcsmodell. Ha egy pillantást vetünk az alábbi diagramra, akkor láthatjuk, hogy az iPhone 8 23, a 8 Plus 21, míg az iPhone X 16 százalékos megoszlást tudhat magának.

Érdemes megjegyezni, hogy a december végével véget ért negyedévben kicsit másabbak voltak az arányok, hiszen akkor az iPhone X 20 százalékon állt, míg a nyolcas modellek 41 százalékon. Ha a mostani arányokat nézzük, akkor a nyolcasok 3 százalékot javítottak három hónap leforgása alatt, míg az iPhone X 4 százalékot vesztett.

cirp-q1-2018-iphone-mix

Ha alaposan megnézzük az egy évvel ezelőtti adatokat, akkor láthatjuk, hogy tavaly másabb volt a helyzet, hiszen a hetes modellek összesítettben közel 70 százalékos megoszlást tudhattak maguknak. Most, egy évvel később ugyanezt a 70 százalékot az iPhone X, a nyolcas modellek, illetve az iPhone 7 Plus teszi ki. Kissé meglepő, hogy tavaly két telefon produkált annyit, mint most négy, de azért ne feledkezzünk meg arról sem, hogy tavaly nem volt olyan telefon, melyet ezer dollártól kínált volna az Apple, így nyilván jobban pörögtek a hetes modellek.

Mindenesetre várjuk május elsejét, s akkor kiderül, hogy hogyan zárta a januártól márciusig terjedő negyedévet az almás vállalat.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!