Akár félmilliárd dolláros bevételt hozhat az idei év végére a Fortnite

HusztiD 2018.04.19. 15:55 Egyéb, iOS 0 db 137

screen-shot-2018-03-15-at-5-23-15-pm1

Bő egy hete számoltunk be arról, hogy jelenleg a nem olyan rég megjelent Fortnite az App Store legjövedelmezőbb címe. A Sensor Tower viszont arról adott hírt, hogy az alkalmazás immáron több, mint 25 millió dolláros bevételt produkált iOS-en a március 15-i megjelenését követően. Mindezt pedig alkalmazáson belüli vásárlások által sikerült elérniük.

Mint a korábbi adatokból tudjuk, jól megy a szekér az Epic Games számára, de úgy tűnik, hogy egyelőre tovább tart eme tendencia. Mi több, az elemzők szerint az sem kizárt, hogy az idei év végére 500 milliós bevételre tesz szert a játék által a fejlesztő. Április első két hetében egyébként 9,5 milliót hozott az Epic Games konyhájára az alkalmazás, amivel a Tinder bevételeit is megelőzték, illetve a Candy Crush-nak is kétszeresen odapörköltek. Ebben az intervallumban egyedül a Netflix volt jövedelmezőbb, ami 12,6 milliós bevételt termelt.

Érdemes megjegyezni, hogy mobil rendszereken egyelőre csak iOS-en érhető el a játék, de az Epic Games ígéretei alapján nyár folyamán érkezik az Androidos verzió egyaránt. Ha pedig a droidos felhasználók számára is elérhető lesz a játék, akkor bizony még több bevételhez juthat majd a fejlesztő, bár a Sensor Tower szakemberei megjegyezték, hogy a kezdeti fellángolás nem fog örökké tartani, így innentől kezdve valamelyest csökkenő tendencia fog mutatkozni. Az pedig, hogy a valóságban a számok mit mutatnak, majd csak hosszas hetek múlva derülnek ki.

Ti próbáltátok már a játékot? Mi a véleményetek a Fortnite-ról?

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!