Az iPhone X újdonságát koppintja le a hamarosan bemutatásra kerülő Android P

HusztiD 2018.04.18. 11:56 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 397

iphone-x-earpiece-800x565

Droidos felhasználóknak jó hír, hogy a Google egy hónapon belül bemutatja az úgynevezett Android P rendszert, mely számos újdonságot hoz. Mint tudjuk, hetekkel ezelőtt számos iPhone X hasonmás telefont bemutattak az Apple riválisai, de a mostani eset érdekessége, hogy a Google ezúttal szoftveresen több dolgot is lemásolt az iPhone X-ről.

A tegnapi nap folyamán kiszivárgott pár kép az Android P operációs rendszerről, melyet aztán gyorsan leszedetett a Google. Ennek ellenére nem egészen jártak sikerrel, ugyanis a 9to5Google csapatának sikerült őket lementeniük, majd gyorsan beszámoltak az esetről, amely érdekes újdonságokra derített fényt.

Az egyik legfeltűnőbb új funkció, hogy szinte egy az egyben lemásolták az iPhone X-ben bemutatkozó Home bar-t. Lényegében ez a telefon alján lévő jelzés, amivel kiléphetünk az alkalmazásokból, illetve az alkalmazásváltót egyaránt felhozhatjuk. Nos, az Android P esetében szintén egy ilyen megoldást integrált a gyártó. Különbség, hogy a bal oldalt itt még mindig megtalálható a vissza gomb, azonban az értesülések szerint ez nem mindig lesz aktív, csak olyan appoknál, ahol lehetséges visszamenni a főmenüig.

879891FA-3B97-49B8-A5BA-BCEEC2593DDD

A másik ugyan apróbb koppintás, de érdemes erről is beszámolni. Droidos felhasználók tudják, hogy ha felhozzák az alkalmazásváltót, akkor az vertikálisan listázza ki az appokat. Ergo egy lefelé, vagy felfelé irányuló görgetéssel lapozhatunk az alkalmazások között. Az Android P-ben horizontális lesz ennek a működése, s az alábbi kép alapján kísértetiesen hasonlítani fog ahhoz, melyet az Apple már évekkel ezelőtt bevezetett.

03AB954A-E5FE-41F7-A698-0B3D0F8CDDF3

A Google bő két hét múlva, egészen pontosan május 4-én tartja meg a szokásos I/O eseményét, ahol a publikum számára bemutatják a legújabb operációs rendszerüket. Várjunk tehát addig, ugyanis több újdonságot kap majd a szoftver, de hogy kölcsönözni fognak-e ezen kívül újabb megoldásokat az iPhone X-től, az egyelőre nem tudott.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Krisztián - 2018.04.18. 12:29

    Kit érdekel? Egy vonalról van szó! Az összes site/app pedig a nagymenők ui tervét követi, teljesen normális.

Szólj hozzá Te is!