Mi a helyzet az AirPower-rel?

HusztiD 2018.04.17. 17:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 320

AirPower

Immáron a negyedik hónapban járunk, azonban az Apple eddig még mindig nem ejtett egyetlen egy szót sem az AirPower töltőállomásáról. A kaliforniai vállalat még tavaly szeptember folyamán, az iPhone X és a nyolcas modellek eseményén mutatta be a saját töltőpadját, s az akkori ígéretek szerint 2018. elejére volt várható. Azóta eltelt lassan négy hónap, de jelenleg semmilyen hivatalos hintést nem árult el a kaliforniai vállalat. Mikor jön? Mennyibe fog kerülni? Egyszerűen semmilyen Apple által megerősített információt nem tudunk róla.

Mi az az AirPower? Tudjuk nagyon jól, hogy a tavaly ősszel megjelent iPhone modellek mind támogatják a vezeték nélküli töltést. Ekkor az Apple ajánlott pár harmadik gyártó általi kiegészítőt, s elmondták, hogy hamarosan kapható lesz az ő saját töltőpadjuk. Különbség a riválisokhoz képest, hogy az AirPower-en egyszerre három terméket tölthetünk fel. Például egy iPhone mellett simán elfér egy Apple Watch és egy a vezeték nélküli töltést támogató AirPods tok – igen, a közeljövőben ezt szintén frissíteni fogják, s megvásárolható lesz egy vezeték nélküli töltésre képes tok.

Az utóbbi években leginkább arra szoktak rá a kaliforniaiak, hogy megjelenést megelőzően több hónappal mutatják be az aktuális újdonságokat. Gondolhatunk itt például a HomePod-ra, amelyről még előző év júniusában rántották le a leplet, de kereskedelmi forgalomba csak az idei év elején került. Ott van még példának akár az Apple Watch anno 2015-ös megjelenése, a 2016-os AirPods, vagy akár a tavaly bejelentett iMac Pro. Úgy tűnik, hogy az Apple arra a stratégiára állt rá, mely szerint megpróbálják felcsigázni a várakozókat, bár egyelőre úgy tűnik, hogy az AirPower esetében nagyon sokat kell várni, ami annyira mégsem felcsigázó.

AirPods-and-AirPower

Természetesen az lett volna a legoptimálisabb, ha sikerült volna még a 2017-es év vége előtt piacra kerülni, hiszen akkor lett volna egyben az ökoszisztéma, amit az új telefonokkal képvisel az Apple. Ha már bemutatták a vezeték nélküli töltést, akkor illő lett volna a saját padjukkal elkészülni. Erre mi történt? Inkább a Belkin és a Mophie kiegészítőit javasolták a felhasználóik részére.

Sajnos azt nem tudni, hogy mi áll a csúszás hátterében, de ahogyan elnézzük az almások utóbbi stratégiáját, inkább megpróbálják minél tökéletesebbre fejleszteni egy terméket, majd ha úgy érzik, hogy elkészültek vele, akkor kiadják a közönség számára. Sajnos arról sem tudunk pontos adatokat, hogy milyen árra lőheti be az Apple a termék árát, azonban bizonyos források 200 dollárra saccolják, ami magyar forintba átszámítva 50 ezer forint, de erre még nyilván rájönne az a csúnya magyar áfa a maga 27 százalékával, így bőven 60 ezer forint fölött lenne.

Szóval mi lesz? Ahogyan írtuk, pontosat nem tudni, hogy mi áll a háttérben, de reméljük, hogy minél hamarabb piacra dobják az almások az új kiegészítőt. Mivel csak két hónap van az idei WWDC konferenciáig, így azt sem tartjuk kizártnak, hogy ekkor lesz csak elérhető. Természetesen az is lehet, hogy tévedünk, s hamarabb kiadják, de az is benne van a pakliban, hogy sokkal később.

Ti szerintetek mikortól lesz elérhető az AirPower, illetve milyen árra lőheti be azt az Apple?

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!