Az Apple Watch pulzusmérője miatt perlik az Apple-t

HusztiD 2018.04.12. 09:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 374

57ff50f352dd7322008b4829-750-563

Az utóbbi hónapok folyamán kevés olyan hírünk volt, melyben arról számoltunk volna be, hogy valami miatt perlik az Apple-t. Illetve egy nagyobb pere volt nem olyan régen az almásoknak, amikor az iPhone lassításért több százan estek nekik, de mint tudjuk, az amerikai sértett felek pereit egy csokorba szedték.

Ezúttal az Omni MedSci perelte az almásokat, akik szerint az Apple Watch-ban lévő pulzusmérő szenzorral sértette meg szabadalmaikat a vállalat. Az Axios beszámolója szerint az Omni MedSci 2014 és 2016 között több tárgyalást bonyolított le a kaliforniaiakkal annak érdekében, hogy valamilyen partneri kapcsolatot létesítsenek, de a sértett fél szerint erre mindig nemleges válasszal utasították őket vissza.

Emiatt nem vártak tovább, így Texas keleti körzetében lévő bíróságon egy pert nyújtottak be ellenük szabadalomsértés miatt, ahol arra köteleznék az Apple-t, hogy fizessen kártérítést az okozott károk miatt. A cikk írásának pillanatában az almások nem reagáltak semmilyen formában sem a legújabb eseményre.

Mivel ez egy újabb per, így várhatóan ez is egy olyan dolog lesz, amely akár hosszú évekig elhúzódhat. Nem ez az első, hogy hasonló dolog miatt perelték be az almásokat, s jelenleg erősen kérdéses, hogy kinek kedveznek majd. Mindenesetre amint változás lesz az ügyben, úgyis hallani fogunk róla.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!