Az Apple két éven belül faképnél hagyja az Intelt

HusztiD 2018.04.10. 15:55 Mac, Pletykák 0 db 176

imac-pro-after-effects-800x660

Egy ideje pletykaszinten felmerült, hogy az Apple saját processzoron dolgozik, mely a jövőbeli Mac-eket hajthatja. Ezúttal a Bloomberg számolt be új információkról, melyek alapján az almások két év múlva teljesen elhagyhatják az Intelt, s helyette saját architektúrájú chipjeiket integrálhatják.

Az oldal meg nem nevezett forrása elviekben közel áll a tűzhöz, emiatt tudja, hogy leghamarabb 2020. folyamán mutathatja be saját alma logóval ellátott chipjét a kaliforniai vállalat. Nem kell egyébként messze menni, ugyanis a nem olyan rég bemutatkozott iMac Próban szintén van egy saját chipje az Apple-nek, az úgynevezett T2, amit inkább egy biztonsági-kiegészítő chipként lehet nevezni. Elviekben az almások házon belül Kalamata kódnéven hivatkoznak az új projektre.

Érdekes, hogy az Apple teljesen dobná az Intelt, ugyanis ha megnézzük, minden egyes Mac-ben az ismert gyártó egy chipjei találhatóak meg, így teljesen át kellene állniuk a saját architektúrájukra, ami nem kis feladat. Mivel a mostani hír is egy pletyka, így érdemes óvatosan kezelni. Ettől függetlenül kíváncsian várjuk, hogy mit rejt magában a jövő a későbbi Mac modellek számára.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!