Az OLED technológia miatt jelenthet csődöt az Apple egyik partnere

HusztiD 2018.04.09. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 274

24419252148_919d0d615a_b

A tavaly év végén megjelent iPhone X volt az első olyan telefonja az Apple-nek, melyben bemutatkozott az OLED kijelző. Az almások évek óta az LCD-t használják, s így volt ez a nyolcas modellek esetében egyaránt, hiszen azok még mindig nem kapták meg az újabb technológiát.

Korábban nem egyszer olvashattunk az Apple egyik ismert partneréről, a Japan Display-ről. A Nikkei most róluk közölt le egy cikket, mely szerint hatalmas bajban vannak. A gyártó az utóbbi időben komoly pénzügyi problémákkal küzd, az pedig, hogy az Apple a közeljövőben OLED-re vált, akár a gyártó végét is jelentheti. Mint tudjuk, az almások korábban hatalmas mennyiségű LCD-t rendeltek be a Japan Display-től, akik azonban valamilyen okból kifolyólag képtelenek áttérni az OLED gyártásra.

A mostani beszámoló szerint, ha az Apple teljesen OLED-re vált, akkor könnyen lehet, hogy a partnerük lehúzza a rolót. Ennyire jelenleg azért nem vészes a helyzet, ugyanis a korábbi pletykák szerint idén lesz egy 6,1 colos LCD kijelzővel szerelt iPhone, valamint az iPad modellek szintén LCD-t használnak, ami azt jelenti, hogy továbbra is kapnak berendelést a japánok. Arról viszont egyelőre nincs hír, hogy a tableteknél mikor válthat OLED-re az Apple, de ameddig az iPad is a korábbi technológiát használja, addig feltehetően folyamatosan rendelnek be tőlük.

Mondjuk elég érdekes, hogy az Apple egy olyan partnerükre bízza a gyártást, kiknek kétes a jövője. Illetve korábban viszonylag nagy berendeléseket kapott a Japan Display, akárcsak a többi partner, így erősen kérdéses, hogy nekik miért nem sikerül átállniuk az OLED technológiára? Mindenesetre reméljük a legjobbakat.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!