Hajlított dizájn és légvezérlés lehet a jövőbeli iPhone-ok újdonsága; nem igazán népszerű az iPhone X – mi történt a héten?

HusztiD 2018.04.07. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 310

Ismételten elmondhatjuk, hogy eltelt egy újabb hét, így szokásunkhoz híven összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit arra az esetre, ha valamiről lemaradtatok volna.

curved-iphone-concept-idrop-news-x-martin-hajek-5

Légvezérléses funkciót kaphatnak a jövőbeli iPhone modellek?

A Bloomberg egy újabb beszámolója arra enged következtetni, hogy az Apple két drasztikus változást fog bevezetni a jövőben érkező iPhone modelljeiben. A jelenlegi információk szerint inkább kísérleti jelleggel ügyködnek egyelőre az almások, illetve nem most, hanem csak évek múlva kerülhetnek bemutatásra.

_1518084713

Bővebben itt.

Belülről nem igazán izgalmas a 2018-as iPad

Ahogyan szokássá vált, minden újabb tech termék megjelenésekor, mint az előző héten bemutatott hatodik generációs iPad esetében, az iFixit szakemberei szétkapták, hogy megnézzék, mi fából faragták az új tabletet. Mint tudjuk, hatalmas változás nem történt a 9,7 colos masinát illetően, azonban vannak dolgok, melyekről érintőlegesen érdemes beszámolni.

sixth-generation-ipad-pro

Bővebben itt.

Elsők között végeznek a 2017-es iPhone modellek, ha az üzemidőről beszélünk

Az Apple iPhone X és nyolcas modelljei lekörözik a Samsung Galaxy S9 modelljeit a Phone Arena és az AnandTech egyik legújabb felmérése alapján. A szakértők kíváncsiak voltak, hogy meddig bírják egyetlen egy feltöltéssel a telefonok, így több tesztnek alávetették a jelenleg piacon lévő aktuális csúcsmodelleket, melyből ezúttal az Apple az elsők között végzett.

iPhone-X-4

Bővebben itt.

Csoportosítják a pereket az Apple iPhone-lassítós ügye miatt

Tudjuk nagyon jól, hogy az Apple hatalmas balhét váltott ki azzal az előző év folyamán, hogy beismerte, szándékosan lassítja a korábbi iPhone modelleket. Vagyis ez nem egészen igaz, mivel a korábbi iOS rendszerekbe egy olyan funkciót pakoltak, amely ha érzékeli, hogy csappant az akkumulátor használtsága/kapacitása, akkor a biztonság érdekében csökkenti a teljesítményt.

iphone7battery

Bővebben itt.

Az iPhone X-zel szemben sokkal népszerűbbek a korábbi modellek

Nagyon úgy tűnik, hogy az új iPhone vásárlók körében nem a csúcsmodell a legnépszerűbb, hanem a korábbi modellek. Legalábbis erre a tényre mutatott rá a Susquehanna Financial Group egyik szakértője, Mehdi Hossein a 2018 Q2-es pénzügyi beszámolót megelőzően.

iphone-2017-lineup

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében jött az új probléma, az úgynevezett bassgate, amely a HomePod tulajoknál jelentkezik az iOS 11.3-as szoftverfrissítés óta, valamint arról szintén beszámoltunk, hogy milyen érdekes újdonságot hozott a Garageband legújabb frissítése. Az Apple bejelentette, hogy május elsején lesz a legújabb pénzügyi konferenciájuk, így akkor derül ki, hogy mellé lőttek-e az iPhone X árszabásával, illetve jött az újabb infó, mely alapján az ötödik generációs Apple Watch-ban mutatkozhat be a microLED technológia.

Apple-Pay-ad-780x472

Az elmúlt hét hátralévő részében láthattuk az almások legújabb reklámjait, melyben az Apple Pay kapta a főszerepet, valamint jött a reményteli hír, hogy a Google egykori veterán vezetőjével erősíti Siri csapatát az Apple. Végül láthattuk Martin Hajek legújabb koncepcióját a hajlított iPhone-ról, ami után kiderült, hogy immáron 40 milliós mérföldkőhöz érkezett az Apple Music.

Ezek voltak a 2018-as év tizennegyedik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Hogy jövő héten mit várhatunk, azt nehéz még megtippelni, de nem kizárt, hogy újabb fejlesztői bétákat ad ki az Apple, bár erre egyelőre ne vegyünk mérget.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!