Hatalmas előnyre tett szert az Apple riválisaival szemben; újabb hatalmas iOS 11 hibára bukkantak – mi történt a héten?

HusztiD 2018.03.24. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 893

Csak úgy zajlottak az események az elmúlt napok folyamán, így szokás szerint összeszedtük az aktuális, legérdekesebb híreket arra az esetre, ha valamiről lemaradtatok volna.

education

Gyártók szerint is legalább kétéves előnyben van az Apple az Androidos készülékekhez képest

Előző év szeptemberében, mikor az Apple bemutatta az iPhone X-et, akkor a TrueDepth kamerarendszert illetően a vezetők elmondták, hogy nagyjából 1,5-2 éves előnyben vannak a rivális gyártókhoz képest. Ehhez kapcsolódóan az elmúlt napokban jött a hír, hogy a Samsung is csak a Galaxy S10-es modelljeiben mutathatja be elsőnek a saját alternatíváját.

apple-iphone-x-2017-iphone-x_70

Bővebben itt.

Új iOS bugnak köszönhetően Siri hozzáfér a rejtett tartalmainkhoz

Az iOS 11 egyik újdonsága, hogy ha értesítést kapunk egy alkalmazástól, akkor az rejtetten jelenik meg. Az adott felhasználó ilyenkor annyit lát, hogy az adott apptól valamilyen értesítést kapott. Amennyiben meg szeretnénk tekinteni, hogy mit kaptunk, arra csak az adott telefon tulajdonosa jogosult.

iphone-x-lock-screen-notifications

Bővebben itt.

Kezd unalmassá válni az Apple és a Google duója a felhasználók szemében

Úgy tűnik, hogy kezd kicsit vissza esni az Apple és vele együtt a Google népszerűsége – legalábbis ez derült ki a 2017-es Harris Pool Reputation-ből, ahol mindkét nagyvállalat hatalmasat zuhant. A Harris Poll Reputation statisztikái immáron 1999. óta minden év elején elkészülnek, melyben az aktuálisan legnépszerűbb vállalatokat keresik. A legutóbbi felmérés tavaly december és idén január között zajlott le, s összesen 25 800 amerikai felnőtt válaszát rejti magában.

Apple-Store-Fifth-Avenue

Bővebben itt.

Hamarosan saját fejlesztésű microLED technológiára válthat az Apple

Korábban nem egyszer olvashattunk arról, hogy az Apple microLED technológiára válthat a jelenleg használatos LCD és OLED panelek helyett. Mi több, évekkel ezelőtt megindultak az első ilyen pletykák, azonban az utóbbi időben nem hallatott magáról a téma. A Bloomberg legújabb beszámolója szerint az Apple házon belül újra visszatért a technológia fejlesztésére.

curved

Bővebben itt.

Áttörésre készül az Apple? Egyre több önvezetésre képes autó járja az utakat

Két hónappal ezelőtt jött a hír, hogy immáron 27 darab önvezetésre képes autó járja az utakat, melyekért az Apple a felelős. Alig telt el pár hét, a 9to5Mac legújabb információi alapján immáron 45 önvezetésre képes autóra nőtt az almások flottája.

Screen-Shot-2016-01-21-at-10.56.35-780x424

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében hivatalosan kiderült, hogy március 27-én lesz az idei első Apple event, amely az oktatásról fog szólni, illetve egy remek videó által láthattuk, mennyire hangulatos a Face ID. Akinek hiányzott volna, itt megnézheti, hogy milyen különbségek vannak az Animoji és AR Emoji között, illetve megtudtuk, hogy a Huawei P20 lesz a következő iPhone X hasonmás. Nem utolsó sorban pedig egy aranyszínű iPhone X-ről is szóltak a hírek.

gold-iphone-x

A hét második felében jött a pletyka, mely szerint a Galaxy S10-ben az iPhone X-ből megismert TrueDepth féle kamerarendszer mutatkozhat be, illetve négy nap leforgása alatt iszonyatos pénzbevételt termelt a nem olyan rég megjelent Fortnite. Láthattunk új ejtési teszteket az iPhone X és Galaxy S9 párosáról, ami mellett felmerült, hogy jóval olcsóbb lehet az iPhone X utódja. Végül, de nem utolsó sorban kiderült, hogy Walking Dead játékot fejlesztenek az iPhone X kamerája által.

Ezek voltak a 2018-as év tizenkettedik hetének legérdekesebb hírei és történései. Következő hét elején lesz esedékes a tavaszi Apple event, így ha minden jól megy, akkor új termékeket is kaphatunk a kaliforniaiaktól, illetve ugyanezen a héten érkezhetnek meg a legújabb végfelhasználói szoftverek, úgyhogy érdemes lesz résen lenni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!