Jelentős előrelépés várható az akkumulátorok háza táján

HusztiD 2018.03.23. 14:55 Apple, Egyéb 0 db 288

iPhone-X-4

Elmondhatjuk, hogy az utóbbi egy évtizedben nem igazán értek el jelentős fejlődést a kutatók a lítium-ionos akkumulátorokat illetően. A legújabb információk szerint a Sila Nanotechnologies-nek viszont sikerült egy olyan új eljárást kifejlesztenie, amivel 20-40 százalékkal növelhetik meg a kapacitást a jelenleg piacon lévő aksikhoz képest.

A hír fontossága, hogy a Sila Nanotechnologies egyik támogatója az Amperex Technology. Ha az Apple szemszögéből vizsgáljuk a dolgokat, akkor ez kapóra jöhet nekik, ugyanis számos termékükbe, az iPhone-tól kezdve az iPad-en át a MacBook-okig, az Amperex szállítja le az akkumulátorokat. Ez akár azt is jelentheti, hogy ezekben a termékekben mutatkozhat be elsők között az új technológia.

A jelenlegi információk szerint még fejlesztés alatt áll a technológia, de ha minden jól megy, akkor már nem kell sok, hogy elkezdjék alkalmazni az új eljárást. Ez azt jelentheti, hogy az elkövetkezendő évek folyamán megjelenő kütyük sokkal jobb aksival lesznek szerelve, melyek 20-40 százalékos plusz kapacitással rendelkeznek.

Korábban voltak ehhez hasonló hírek, de eddig nem nagyon volt nagyobb áttörés a piacon, így kíváncsian várjuk, hogy végül mi sül ki a dolgokból.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Figyelem! Praktikus és egyben menő iPhone és iPad kiegészítőt keresel? Segítünk! Ha pedig kijelzőcserére vár telefonod, akkor érdemes az iDoki legújabb akcióját lecsekkolni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!