Az iPhone X TrueDepth kamerája által készül a Walking Dead: Our World játék

HusztiD 2018.03.23. 12:40 Egyéb, iPhone, Játékok 0 db 288

iphone-x-motion-capture

A Walking Dead fanatikusok minden bizonnyal tudják, hogy hamarosan érkezik iOS-re az Our World című játék, melyet a finn stúdió, a Next Games fejleszt. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy mi áll a háttérben, ugyanis a fejlesztők egy egészen érdekes módot találtak ki az arcmozgások és mimikák modellezésére.

A Verge beszámolója szerint a csapat ahelyett, hogy egy komolyabb gépre beruházott volna, egy saját programot fejlesztett iPhone X-re, ami által képesek a karakterek animációit felvenni. Igazából érdemes ellátogatni az oldalra, hiszen az ott lévő beágyazott videóból ti is megtekinthetitek, hogy voltaképp milyen ez a való életben. Lényegében egy asztali Mac-et kötöttek össze a telefonnal, így a felvételt követően indulhat is a szerkesztés.

Nagyon érdekes és egyben egyedi megoldást találtak, hiszen mint tudjuk, az iPhone X előlapi TrueDepth kamerarendszere a legfejlettebb, mely az okostelefonokban helyt kapott. Lényegében pedig a Next Games csapata az első, aki ezt játékfejlesztésre használja, hiszen szerintük ez által is tökéletesen modellezhetőek az arcmimikák, így a fejlesztőknek nem kell külön, erre szakosodott drága gépekre beruházniuk.

Az Our World pontos megjelenéséről egyelőre nem tudni, de az ígéretek szerint az idei év második felében érkezhet iOS-re.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Figyelem! Praktikus és egyben menő iPhone és iPad kiegészítőt keresel? Segítünk! Ha pedig kijelzőcserére vár telefonod, akkor érdemes az iDoki legújabb akcióját lecsekkolni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!