Hamarosan a hyperkalaemia előjeleit is kimutatja az Apple Watch

HusztiD 2018.03.14. 15:55 Apple Watch 0 db 288

kardiaband

Két hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy hamarosan EKG mérésre is alkalmas lehet az Apple Watch az AliveCor kiegészítője által. A Cleveland Clinic Study hatvanhetedik American College of Cardiology gyűlésen számolt be arról, hogy a szóban forgó kiegészítő által nem csak EKG-t mérhetünk, hanem egy másik egészen fontos dolgot, a hyperkalaemiát egyaránt.

Kezdjük rögtön azzal, hogy mi az a hyperkalaemia? Röviden és tömören magas káliumszintet jelent, akit bővebben érdekel, annak érdemes lesz lecsekkolnia az alábbi cikket. Visszatérve az eredeti témához, a hozzáértők rájöttek 2 milliónyi EKG alapos kielemzését követően, hogy kimutatható a magas káliumszint 90-94 százalékos megbízhatósággal. Ez azt jelenti, hogy akár az AliveCor kiegészítőjéhez is készülhet hamarosan olyan algoritmus, amivel szintén kimutatható a hyperkalaemia.

Természetesen a kiegészítő ismételten egy remek példát mutat, hogy mennyi lehetőség rejlik általa az okosórában. Mivel az Apple is eléggé nagy hangsúlyt ad az egészségügyi témának, így reméljük, hogy idővel ők is bemutatnak olyan új és hasznos kiegészítőket, amivel a felhasználók egyre több és több betegséget, avagy rendellenességet követhetnek nyomon. Pár éven belül pedig minden fontosabb adatot megállapíthat rólunk a kedvenc okosóránk.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Figyelem! Praktikus és egyben menő iPhone és iPad kiegészítőt keresel? Segítünk!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!