Megbukott a Galaxy S9 arcfelismerő eljárása eljárása

HusztiD 2018.03.07. 11:56 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 1 127

galaxy-s9-tumb

A Samsung tavaly a Galaxy S8 és a Note 8 modelljeiben próbálkozott komolyabb szinten bevezetni az arcfelismerést, de ahogyan tudjuk, megbukott a technológiájuk, mivel egy mezei 2D-s képpel is átverhető volt. Ősszel érkezett az iPhone X, amiben egy teljesen új eljárást mutatott be az Apple a fejlett TrueDepth kamerarendszernek köszönhetően, így várható volt, hogy a koreaiak is előállnak egy hasonló megoldással.

A Samsung idén bereklámozta, hogy a Galaxy S9-ben lévő úgynevezett Intelligent Scan sokkal fejlettebb lett, de a CNET beszámolója szerint sajnos ez nem így van. A szakértők megvizsgálták a Samsung új eljárását, azonban megjegyezték, hogy biztonságosabb egy cseppet sem lett, sokkal inkább gyorsabb a Galaxy S8 modellekhez viszonyítva.

A Dél-koreaiak új csúcsmodellje szintén átverhető egy 2D-s arc (avagy kép) által, s mint kiderült, ilyenkor még az írisz szkenner sem működik megfelelően. Látszik azonban, hogy a Samsung foglalkozott a hitelesítési eljárással, azonban ahogyan a szakértők is megjegyezték, biztonságosabb ugyan nem lett, de általa gyorsabban oldhatjuk fel a telefont.

Mi több, egy biztonsági szakember szerint a Samsung nem egészen a biztonságos feloldásra kíván törekedni, hanem arra, hogy sebességben utolérjék az almások Face ID megoldását. Andrew Blaich hozzáértő szerint a koreaiak megpróbálták biztonságosabbá tenni az eljárást, de a fő fejlesztési pontjuk a gyorsaság volt, hogy felvegyék az iPhone X-ben lévő eljárással a versenyt.

apple-iphone-x-2017-iphone-x_70

Ezek alapján úgy tűnik, hogy igazuk volt tavaly ősszel az almásoknak, hiszen Tim és csapata ekkor megerősítette, hogy legalább 1,5-2 éves előnyben vannak a TrueDepth kamerarendszer által a riválisaikhoz képest. Az igazi különbség pedig ott mutatkozik, hogy a kaliforniaiak az Apple Pay-nél is használják a Face ID-t, mivel egy megbízható hitelesítési eljárás, azonban a koreiaknál nem érhető el az arccal történő azonosítás a Samsung Pay tranzakciókat követően.

Ahogyan láthatjuk, mióta a Samsung bejelentette a Galaxy S9-et, azóta meglehetősen véleménymegosztó írásokat olvashatunk róluk. Érdemes lesz kivárni a komplettebb teszteket, valamint a videós beszámolókat, s abból már úgyis jobban láthatjuk, hogy hogyan muzsikál az új csúcsmodell. Mindenesetre az előlapi kamerarendszeren még sokat kell csiszolniuk, hogy elérjék a Face ID biztonsági szintjét.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Majkiii - 2018.03.09. 07:50

    Eljárása?:)

Szólj hozzá Te is!