Csúnyán elvérzik riválisaihoz képest a HomePod

HusztiD 2018.02.14. 17:55 HomePod, Kiemelt hírek 0 db 348

Apple Home Pod (Review)

A Loup Ventures egyik jól ismert szakija, Gene Munster új összehasonlítást adott ki azzal kapcsolatosan, hogy mit várhatunk a nem olyan rég megjelent HomePod asszisztensétől, Siritől. Talán sokakat érdekel az Apple első okoshangszórójának teljesítménye, hiszen a piacon mondhatni megannyi riválisa található meg, melyek közül nehéz lehet a megfelelőt kiválasztani.

Sirit alaposan górcső alá vette a szakértő, ugyanis összesen 782 tett fel számára, melyek 99,4 százalékát értelmezte helyesen a virtuális asszisztens, de ennek sajnos csak 52,3 százalékára volt képes megfelelő választ adni. Ezzel ellenben ugyanezen kérdésekre a Google Home terméke teljesített a legjobban, amelynél 81 százalékos a rátája, az Amazon Alexánál 64, végül pedig a Harman Kardon Invoke-on található Cortana rendszerénél 57.

Persze érdemes ezeket tovább bontani, hiszen úgy még érdekesebb és valamivel átfogottabb képet kapunk. Siri legjobban az úgynevezett lokális és kereskedelmi kategóriákban szerepelt legjobban, ahol 83 és 65 százalékot ért el. Persze ezen számok elmaradnak a Google-től, hiszen ott 92 és 72 százalékról beszélhetünk. Ezekben a szegmensekben pedig alul marad a másik két vetélytárs.

homepod-siri-loup-ventures

Sajnos az információknál és a parancsoknál alul teljesített a HomePod, viszont a navigációnál teljesen elvérzett. Míg a Google Home 98 százalékosan válaszolt helyesen a kérdésekre, addig a HomePod csak 12-re. Mondjuk itt alapvető kérdések voltak, de érdemes megjegyezni, hogy nem egy okoshangszóró által fog egyikőnk sem navigálni.

Mi vonható le mindebből? Természetesen az első beszámolókból kiderült, hogy szerethető a HomePod, azonban úgy tűnik, hogy egyelőre Siri a legnagyobb gyengesége. Ugyanakkor érthetetlen, hogy miért, ugyanis az Apple ott volt az elsők között, kik bemutatták a virtuális asszisztens koncepcióját még anno 2011. folyamán, de azóta úgy tűnik, nem igazán sikerült csiszolniuk rajta. Most már tényleg csak annyi hiányzik, hogy feleszméljenek a kaliforniaiak, hiszen ha Siri továbbra sem képes látványos javulást mutatni, akkor hosszabb távon nem igazán lesz kelendő még a HomePod sem.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!