Újabb rekordot állított fel az Apple; stabilitása lesz az iOS 12 fő újdonsága – mi történt a héten?

HusztiD 2018.02.03. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 350

Ezen a héten sem unatkoztunk, hiszen számos érdekes hírünk volt, valamint végre-valahára elérkezett február elseje, amikor is az Apple megejtette a 2018 Q1-es pénzügyi negyedévét, melyből kiderült, hogy mennyire teljesítettek jól az előző év utolsó három hónapjában.

3

2018 Q1: hatalmasat tévedtek az elemzők, újabb rekord negyedévet zárt az Apple

A várakozásoknak megfelelően csütörtök késő este Tim Cook-ék megejtették 2018-as év első pénzügyi konferenciájukat, melyekből megtudhattuk, hogy hogyan zárták a tavaly októbertől decemberig tartó időszakot. Az elemzők korábban nagyon vegyes számokat jósoltak, zömében pedig mindenki borúsan látta az iPhone X teljesítményét. Most, hogy megejtették a pénzügyi konferenciát, hivatalosan kiderült, hogy hogyan zárták a negyedévet.

applemoneyhero

Bővebben itt.

Wozniak szerint egy hatalmas problémája van az iPhone X-nek

Steve Wozniak, az Apple egyik társalapítója bizonyos időközönként mindig ad egy-egy rövidebb interjút, melyből megtudhatjuk, hogy évek teltével hogyan gondol az Apple termékeire. Kedvenc emberünk ezúttal a Stockholmban megrendezett Nordic Business Forum berkein belül ecsetelte problémáját az iPhone X-szel kapcsolatosan.

Apple Co-founder Steve Wozniak  Speech At Hanyang University

Bővebben itt.

Sokkal stabilabb lesz, viszont kevés újdonságot kap az iOS 12

Az Axios legfrissebb beszámolója szerint a szoftverfejlesztésért felelős Craig Federighi nem olyan régen értesítette saját csapatát az iOS 12 kapcsán. A jelenlegi információk alapján az Apple-nél végre észrevették, hogy igencsak mellé lőttek a tavaly ősszel megjelent iOS 11-es rendszerrel, így az idei évi főrendszer már sokkal stabilabb lesz.

iOS-12-On-iPhone-X

Bővebben itt.

Ősszel érkeznek az új iPad Pro modellek

A Bloomberg egy nagyon érdekes új beszámolóval állt elő, melyben nem csak a 2018-as iPad Pro modellekre hivatkoztak, hanem arra is, hogy mi várható idén Mac fronton. Amennyiben igazak az oldal jelenlegi értesülései, akkor idén nem tavasszal, hanem ősszel frissíti a tablet-felhozatalát az Apple.

00

Bővebben itt.

Csúnyán lehúzza az iOS felhasználókat a BMW

Évekkel ezelőtt, mikor az Apple bemutatta a CarPlay-t, akkor a BMW volt az egyik első olyan gyártó, mely elérhetővé tette újabb modelljeiben az Apple szolgáltatását. Nem olyan régen az almásoknak köszönhetően elkészült a Wireless CarPlay, vagyis az ezt támogató autókban egyetlen egy darab Lightning kábelre sincs szükség, hogy elérjük a funkciót.

wireless-carplay-harman

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején új videókat kaptunk az Apple-től, melyben elsőnek az Animoji, majd a riói karnevál kapta a főszerepet. Mivel nyakunkon a HomePod megjelenése, így megérkeztek az első beszámolók róla, melyekben pozitívan vélekednek a szakírók, valamint felmerült, hogy csupán egyetlen egy OLED kijelzős iPhone lesz az idei év folyamán. Aki nagy durranásra vár, az csalódni fog az iPhone SE 2 kapcsán, viszont az iOS 11.3 egyik újdonsága emberek ezreinek életét mentheti meg.

applehomepod

A hét második felében pletykaszinten felmerült, hogy felére csökkentette az iPhone X berendeléseit az Apple, ami után megtudhattuk, hogy mégiscsak jó kapcsolatot ápolnak az FBI-jal. Jó hír, hogy már idén futtathatóak lesznek bizonyos iOS-es alkalmazások macOS alatt, illetve egy nagyon szívszorongató kisfilmet is láthattunk a kaliforniaiaktól. Végezetül jött egy rosszabb hír, mely szerint az Apple már nem hitelesíti az iOS 11.2.5-nél korábbi iOS verziókat.

Ezek jutottak a 2018-as év ötödik hetére. A következő hét folyamán feltehetően újabb bétákat ad ki az Apple, amiben tovább csiszolja a hibáit, valamint az sem kizárt, hogy csempésznek még bele némi újdonságot. Ezen felül pedig biztos lesznek további érdekes híreink egyaránt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!