Négy éven belül hatalmas újítások várnak az A szériás chipekre

HusztiD 2018.01.30. 13:55 Egyéb 1 db 225

a11-bionic-iphone-x

Tudjuk jól, hogy az Apple A szériás processzorait a TSMC gyártja legfőképp. Korábban az iPhone 6s modelleknél a Samsung is nagyobb berendeléseket kapott, azonban a chipgate problémájuknak köszönhetően az almások egyre inkább csökkentették a Dél-koreai vállalattól való berendeléseiket, így ezzel arányosan nőtt a TSMC számára leadott igény, mára pedig ők lettek a kaliforniaiak fő beszállítói a processzorok terén.

A legújabb hírek alapján hamarosan nagyobb áttörések várhatóak a TSMC-nél. A gyártó a következő évben megkezdi az első 5 nanométeres gyártástechnológiával készült chipek fejlesztését, a tervek alapján 2020-tól ezen eljárással készült egységek kaphatnak helyet az iOS készülékekben. Szerencsére itt nem áll meg az élet, ugyanis 2022-ben a 3 nanométeres processzorokat tervezik bevezetni.

Tudni érdemes, hogy minél kisebb a gyártástechnológia, annál többet hozhatnak ki a chipekből a gyártók. A legfőbb tulajdonságuk, hogy csökken a processzorok fogyasztása, valamint ettől függetlenül képesek növelni azok teljesítményeit. Ergo jobb üzemidő és nagyobb teljesítmény egyaránt kisajtolható lesz a készülékeinkből.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Krisztián - 2018.01.30. 19:11

    Igen, és ahogy egyre energiatakarékosabb, úgy egyre nagyobb számítási teljesítményre képes, szóval üzemidő terén pont semmit nem veszünk észre belőle, jó esetben tartani tudják a mai szintet. Lásd: egy mai iphone akkuja hamarabb megy tönkre, mint egy pár éves modellé, mert a proci megnyúzza az akkut rendesen.

Szólj hozzá Te is!