A jövőben a mesterséges intelligenciára bízná a minőségellenőrzést a Foxconn

HusztiD 2018.01.11. 10:25 Egyéb 0 db 130

foxconn

Az Apple egyik legismertebb partnere, a Foxconn hamarosan teljesen a mesterséges intelligenciára támaszkodhat, hogy kiszűrjék a hibás alkatrészeket. Legalábbis erről szólnak az értesülések, melyek alapján a gyártó sokkal könnyebben szűrné ki a selejtes alkatrészeket, valamint az összeszerelési folyamatokon egyaránt gyorsítanának.

Mindehhez Andrew Ng lenne a Foxconn segítségére, aki legutóbb a Google-nek és a Baidu-nak segédkezett egy hasonló projektben. Andrew egy olyan rendszert alkotott meg, amivel a mesterséges intelligencia képes kiszűrni a selejtes dolgokat. Konkrét infót nem osztottak meg, de például a Landing.ai technológia képes lenne egy kamera segítségével észrevenni, hogy mely alaplapok hibásak. Erre volt is egy demója, ami elviekben nagy hatékonysággal mutatta ki a hibás részeket.

Egyelőre nem szólnak arról a hírek, hogy mikortól alkalmazhatná eme technológiát a gyártó. Ha valóban sikerül egy megbízható eljárással kiszúrniuk a hibás alkatrészeket, akkor bizony sokkal gyorsabban mennek majd az összeszerelési folyamataik, ami kulcsfontosságú egy-egy új iPhone modell megjelenésekor.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!