Iszonyatos mennyiségű bevételt termelt tavaly az App Store és a Google Play párosa

HusztiD 2018.01.09. 11:56 App Store, Egyéb, iOS, Kiemelt hírek 0 db 169

ios-11-780x435

Évről évre egyre jobban növekszik az olyan digitális áruházak forgalma, mint az App Store vagy a Google Play. Ebből kifolyólag elmondhatjuk, hogy egyre inkább megéri fejlesztőnek menni, hiszen az okostelefon felhasználók egyre többet költenek eme virtuális áruházakban.

A 2017-es év sem képez kivételt a Sensor Tower szakértői szerint, ugyanis a felhasználók összesen 58,6 milliárd dollárt költöttek el játékokra és egyéb programokra az App Store és a Google Play áruházában. A két felhasználói bázis közül az App Store a jövedelmezőbb, ugyanis itt a felhasználók a 2016-os adatokhoz képest 10 milliárddal produkáltak több bevételt, míg a Google táborát erősítők öttel. Hellyel-közel az is elmondhatjuk, hogy az almás felhasználók csaknem kétszer akkora bevételt hoztak az Apple konyhájára, mint a droidosok a Google-ére.

2017-app-revenue-worldwide

Ha a 2016-os adatokhoz viszonyítunk, akkor azt szintén elmondhatjuk, hogy egy év alatt 35 százalékkal jutottak hozzá több bevételhez a fejlesztők. Ebből látszik, hogy évről évre egyre több és több bevétel üti a fejlesztők markát. Egyébként még az is kiderült, hogy a felhasználók tavaly összesen 91,5 milliárdnyi alkalmazás telepítést végeztek, ami 13,5 százalékkal több, mint az ezt megelőző éves adatok.

Biztosan kitaláltátok már, de továbbra is a játékok a legnépszerűbb kategória az App Store-ban, ugyanis az összes bevétel 82 százaléka származott innen. 2017 folyamán 30 milliárd dollárt termelt a kategória, amivel 30 százalékkal teljesítették túl magukat a 2016-os adatokhoz képest.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!