Idegesítő dolgok, amiket utálunk az iPhone X-ben

HusztiD 2018.01.04. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 6 hozzászólás 2 990

Screen-Shot-2560-11-07-at-10.45.52-PM

Az iPhone X az eddigi legjobb okostelefon, amit az Apple valaha piacra dobott. Sőt, egyénfüggő ugyan, de azt is mondhatjuk, hogy ez a 2017-es év egyik legjobb okostelefonja, amelyet jelenleg beszerezhetünk. Ettől függetlenül az iPhone X sem tökéletes, akárcsak a többi vetélytársa, ugyanis számos olyan hiba van benne, amit utálni fogunk, mint iPhone X felhasználók.

Csúszós az iPhone X

Nincs mese, bizony csúszós az iPhone X. Aki úgy dönt, hogy tok nélkül használja csúcskészülékét, annak fel kell készülnie arra, hogy könnyedén kicsúszhat majd a kezéből. Ez pedig nem jó hír, hiszen a korábbi ejtési tesztekből kiderült, hogy könnyen reped a hátlapi üveg, amit amúgy méregdrágán fognak nekünk cserélni. Érdemes mérlegelni és beszerezni egy megfelelő tokot a telefonhoz.

Könnyen karcolódik az iPhone X

Tudjuk nagyon jól, hogy az iPhone X egy rozsdamentes acélkeretet kapott, ami nagyon jól néz ki… Egészen addig, míg el nem kezded a mindennapokban használni, ugyanis egyre jobban előjönnek rajta a karcok. Sajnos a rozsdamentes acélnak ez a hátránya: szép és erős ugyan, de nagyon könnyen karcolódik. Aki a minimális hajszálkarcoktól is megkímélné telefonját, annak mindenféleképpen érdemes lesz egy precíziósan kivágott tokot kiválasztania hozzá.

iPhone-X-Control-Center

Túl nehézkes elérni a Vezérlőközpontot

Az iPhone felhasználók tudják jól, hogy a korábbi modelleknél milyen könnyű volt előhozni a Vezérlőközpontot. Egyszerűen a telefon kijelzőjének az aljától egy felfelé irányuló gesztussal elhúztuk az ujjunkat és már elérhetővé is vált a Control Centre. Na és az iPhone X esetében? Itt már kétkezes a Vezérlőközpont használata, ugyanis egy hasonló gesztust kell végrehajtanunk, csak éppen egy lefelé ívelő húzással a kijelző tetejéről, a jobb oldali státusz sávból.

Nem szabhatod személyre a státusz sáv ikonjait

Az iPhone X kamerakivágásának köszönhetően az Apple alaposan újragondolta a státusz sávot. A jobb oldalon mindig három dolgot láthatunk; a térerőt, a mobil adatforgalmat (WiFi vagy 4G), valamint az akkumulátor ikonját, míg jobb oldalon az adott szolgáltatót írja ki a telefon. Csekély információk ezek, de sajnos az Apple nem engedélyezi, hogy mi saját magunk szabhassuk személyre.

Idegesítő a háttérben futó alkalmazások bezárása

Ha teljesen be szeretnél zárni egy alkalmazást, akkor nem elég előhoznod az alkalmazásváltót, de az adott háttérben futó alkalmazáson kell tartanod az ujjad egy kis ideig. Ezt követően válik teljesen bezárhatóvá az app. A probléma ezzel csak annyi, hogy ha egyszerre több alkalmazás van nyitva, akkor egyesével kell őket bezárnod. Egy jövőbeli iOS frissítésben igencsak elférne egy opció, amivel mindent egyszerre bezárhatunk.

23389-29465-171024-iPhoneX-l

Nincs dark mode

Az iOS felhasználók már évek óta várják, hogy az Apple bemutasson egy igazi sötét módot, de erre a mai napig nem került sor. Cserébe kaptunk Smart Invert funkciót, ami majdnem ugyanaz, de ez sajnos nem működik megfelelően. Pedig az iPhone X-ben lévő OLED kijelző miatt elférne egy sötét mód, hiszen általa lényegesen növelhetnénk a készülék üzemidejét, miközben egy vagányabb kezelőfelületet kapna.

Még mindig nem tökéleset a portré mód

Elsőnek az iPhone 7 Pluszban mutatkozott be a funkció, amit tovább fejlesztettek az iPhone X-ben a kaliforniaiak, de sajnos még koránt sem tökéletes. Jól működik, amikor megfelelő beállítások és fényviszonyok mellett használjuk, de érdemes megjegyezni, hogy gyengébb fényviszonyok mellett még mindig nem az eredeti. Bár az Apple mellett szóljon, hogy lehetetlen egy DSLR kamerát összezsúfolni egy okostelefonba, de az iPhone X azért remek DSLR hatású képek készítésére képes a megfelelő viszonyok mellet.

Bugos a szoftver

Talán elmondhatjuk, hogy az iOS 11 az eddigi egyik legrosszabbul sikerült kiadás. Sajnos számos hibája van, ami miatt olyan érzésünk lehet, mintha egy félkész terméket kaptunk volna. Ugyanakkor ott vannak az idegesítő új funkciói, amikkel nehéz boldogulni. Ilyen például a Vezérlőközpontból kikapcsolható WiFi vagy Bluetooth opció, ami ugyan kikapcsolja magát, de nem véglegesen. WiFi esetében például ugyanazon a helyen egy napig nem csatlakozik fel a hálózatra a telefon. Ha például végleg ki szeretnénk kapcsolni a WiFi-t, akkor bizony a beállításokig kell elmennünk. Ez akkor tud nagyon zavaró lenni, amikor utazunk, egy nap több helyen vagyunk, s azt vesszük észre, hogy már kétszer kikapcsoltuk a WiFi-t, de a telefon még mindig felkínálja a harmadik helyen, hogy melyik hálózathoz szeretnénk csatlakozni.

desktop_iPhone-X-Portrait-Mode

Az árazása

Itt sincs mese. Lehetne szépeket is írni, de nem fogunk. Az iPhone X piszok drága, amelyen felül az alap modell mindösszesen 64 GB-os háttértárat kapott. Egyszerűen viccnek számít így 2017 év végén ilyen ár mellett, mikor az iPhone X egyik fő újdonsága, hogy 240 fps mellett képes a 4K videófelvételre. Oké, de hova is menthetjük le a lassított felvételeinket? Ja igen, a 256 GB-os modellre, mivel a 64-es hamar megtelik.

Hibái ellenére is szerethető az iPhone X

Természetesen számos hibát felsoroltunk, hogy melyek az iPhone X legzavaróbb tulajdonságai, de ettől függetlenül egy remek telefonról beszélhetünk, ami kiemelkedő üzemidővel, kijelzővel és kamerákkal rendelkezik. Ahogyan egy gyártó, úgy az Apple sem tudott piacra dobni egy tökéletes készüléket. Jó hír, hogy ezek zöme szoftveresen orvosolható, így várjuk, hogy a kaliforniaiak mikor adnak ki kisebb hibajavításokat. Nem olyan régen egyébként összeszedtük, hogy miket tapasztaltunk az elmúlt hetek alatt, így ha lemaradtatok volna, érdemes lehet elolvasni a cikkünket.

Ti mit utáltok legjobban az iPhone X-ben?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

6 hozzászólás

  1. X - 2018.01.04. 19:01

    Hidegben nem működik a vaku

  2. TLC - 2018.01.04. 19:31

    Ez az i8 nal 8plus nal is igy van!

  3. mikcso - 2018.01.04. 20:47

    Jobban örülnék a régi mlegszokott %-os akku kijelzésnek az ikon helyett, hogy ne kelljen a vezérlőben vagy a widgetben megnézni.

  4. janika61 - 2018.01.04. 21:56

    X_em rendben de 8_plusz üveges hangzás néha előjön.

  5. Bigyo - 2018.01.05. 23:23

    Mivel 6s+ról váltottam így a kétkezes mód nem zavar. 1 hónapja van meg de tökéletesen megszoktam. Játék mellett is bő egy napot kibír az akku azért ez nem piskóta. Már csak egy vezetek nélküli töltött kell beszereznem hozzá. Akkor a vezetékektől is megszabadulnék végre.

  6. Fet24 - 2018.01.06. 01:01

    Azért az megvan mindenkinek, h ha alul lefelé pöckölünk, akkor a feléig lemegy a kép (mint a 6s-től felfelé a Home gomb simizésnél) és máris elérhető a vezérlő egy kézzel. Azért ne csináljunk úgy, mintha a vezérlőben 10 másodpercenként kellene állítani valamit.

Szólj hozzá Te is!