Fordulhat a kocka, idén az Apple szárnyalhat, míg a Samsungra visszaesés várhat

HusztiD 2018.01.04. 11:56 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 150

iphone-x1

A TrendForce csapatáról korábban nem egyszer hallhattunk, hiszen folyamatosan kiadják saját elemzéseiket. Mivel kezdetét vette a 2018-as év, így megosztották velünk, hogy voltaképp mit várhatunk az okostelefonok piacán, leginkább az Apple-t, valamint érintőlegesen a Samsung-ot illetően.

Az elemzők szerint az Apple 2016-ról 2017-re 3 százalékkal növelte az iPhone gyártásának kapacitását, de ennél sokkal többre lettek volna képesek, ha ősszel nem küszködnek az iPhone X előállításával. Szerintük idén teljesen rendben lesz a gyártási folyamatokkal a vállalat, így ha minden igaz, akár 7,5 százalékkal megemelhetik a gyártást az előző éves adatokhoz mérve.

A TrendForce szerint idén tavasszal esedékes lesz az iPhone SE frissítés, azonban azt nem osztották meg, hogy pontosan milyen újdonságokat és hardvereket kap. Azt viszont igen, hogy továbbra is olcsóbb marad, amivel az Apple a középkategóriás csoportot célozza meg. Ezen felül szeptemberben lesznek esedékese az új csúcsmodellek. A csapat szerint mindösszesen két OLED kijelzővel szerelt telefont dob piacra a vállalat, amelyben fejlettebb Face ID lesz az egyik fő újdonság.

iphone-x-earpiece-800x565

Az Apple továbbra is a Face ID-nél marad, míg a konkurens gyártók az ujjlenyomat olvasónál. Az elemzők úgy hiszik, hogy idén már megjelenhetnek az első olyan telefonok, ahol a kijelzőbe ágyazzák a szenzort, hiszen a Synaptics nem olyan régen bemutatta erre irányulóan a technológiát. Mondjuk arról nem tett említést a TrendForce, hogy az iPhone SE esetében marad-e a Touch ID, avagy Face ID-ra áll át az Apple.

Mint tudjuk, jelenleg a Samsung a legnagyobb okostelefon gyártó, azonban az elemzők szerint az idei év kissé csalódás lesz részükre. Számításaik szerint a Dél-koreai vállalat eladásai 3 százalékkal csökkenhetnek. Ennek oka pedig a kisebb kínai gyártók, melyek rohamosan terjednek, mint a Huawei, Xiaomi, Oppo és Vivo, valamint az Apple-ről sem szabad megfeledkezni, hiszen ők birtokolják a felső-kategóriás piacot a csúcsmodelljeikkel.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!